Hírek

2010.01.29. 12:20

Banki kódex után jön a közüzemi magatartáskódex?

A nyugdíj, a munka, a félelemmentes élet, valamint a fogyasztók és szolgáltatók viszonya a szocialista párt kampányának négy fő témája - mondta Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában.

InfoRádió - Világgazdaság Online

Az MSZP elnöke szerint semmi nem indokolja, hogy átgondolatlanul, gyorsan módosítsák a nyugdíjrendszert. Lendvai Ildikó az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: a fenntarthatóság érdekében elengedhetetlen változtatások többségét végrehajtották. Példaként a nyugdíjkorhatár rugalmas és fokozatos emelését, valamint az idő előtti nyugdíjba vonulás megnehezítését említette.

Lendvai Ildikó ugyanakkor nem győzte hangsúlyozni, hogy csökkenteni kell az emberek kiszolgáltatottságát a közszolgáltatókkal szemben. Pártja ezért a banki magatartáskódex mintájára kezdeményezné a közüzemi magatartáskódex létrehozását, amely a szolgáltatók számára fogalmazna meg szabályokat, kötelezettségeket.

Az MSZP emellett a félelemmentes élet biztosítása érdekében megerősítené azokat a demokratikus jogokat, amelyek Európában természetesek.

Lendvai Ildikó arról is beszélt: amennyiben a Magyar Szocialista Párt ellenzéki szerepbe kényszerül a tavaszi országgyűlési választások után, akkor nem öncélú és személyes vitákat folytat majd, hanem konstruktív kezdeményezései lesznek a törvényekkel kapcsolatban.

Ezek is érdekelhetik