Hírek

2010.04.22. 16:24

Íme, a kormánylista!

A következő hetekben nyolc csúcstárcát alakít ki a hamarosan felálló új kormány, Varga Mihály pedig miniszterelnöki kabinetfőnökként segíti annak működését - értesült megbízható forrásból a Világgazdaság Online.

Világgazdaság Online

Az immár véglegesnek tűnő névsor szerint a gazdasági ügyeket Matolcsy György irányítja, a külügyi tárcát Martonyi János, a belügyit Pintér Sándor vezeti majd. Navracsics Tibor az újonnan megalakuló Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium élére kerül, Réthelyi Miklós anatómusprofesszor pedig az úgynevezett humán tárca vezetője lesz. Hende Csaba a Honvédelmi Minisztérium élére kerül, Fazekas Sándor jelenlegi karcagi polgármester pedig az agrárügyeket felügyeli majd. A jogász-politológus-üzletember Fellegi Ádám - ahogy arról már hetek óta cikkez a sajtó - a fejlesztési tárca első embere lesz.

Varga Mihály, a Fidesz szakpolitikusa, az Országgyűlés Költségvetési Bizottságának elnöke miniszterelnöki kabinetfőnöki pozícióban felel majd többek között a kormányfő és a tárcák közötti közvetítésért, de rálátása lesz az állami pénzügyek alakulására is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!