Hírek

2010.04.22. 16:00

Orbán: a háromharmadra kell szavazni

Annyira bonyolult a választási helyzet a Borsod megyei Edelényben, hogy Orbán Viktor szükségét érezte annak, hogy személyesen is felkeresse a billegő körzetet.

Vég Márton

A Fidesz elnöke a helyi görögkatolikus templomban tartott zártkörű megbeszélést, majd egy rögtönzött pódiumon, egy széken állva arról beszélt: ne a kétharmadra szavazzanak, hanem a három harmadra, a nemzeti egységre. Vagyis az edelényiek ne Molnár Oszkárra, hanem Daher Pierre adják szavazatukat. Orbán Viktor mindenkinek munkát kívánt, az időseknek időskori méltóságot, a fiataloknak gyermekáldást. „Ne a szélsőséges, erőszakba hajló radikalizmusra szavazzanak” – mondta a Fidesz elnöke.

A Jobbik szerdán jelentette be, hogy jelöltjüket, Miklós Árpádot visszaléptetik a független Molnár Oszkárral szemben. Az edelényi polgármesternek így jó eséllye van arra, hogy a második fordulóban elhalássza a mandátumot a Fidesz elől. Daher Pierre a szavazatok 36,54 százalékát szerezte meg, Molnár Oszkár 24,14, a jobbikos Miklós Árpád 19,13 százalékot ért el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!