Kék hírek, bulvár

2008.10.12. 18:01

Csúszópénz miatt bíróság előtt az APEH-ügyintéző

A pécsi ítélőtábla kedden várhatóan jogerős határozatot hoz az Apeh illeték-főosztályán dolgozott férfivel szemben, akit vesztegetéssel vádolt meg az ügyészség.

M.B. (DN)

Az első fokú bíróság szerint a 48 éves férfi feladata az ingatlanokkal kapcsolatos forgalmi érték megállapítása volt. Munkája legfontosabb részét az jelentette, hogy az adásvételi szerződésekben rögzített vételár megalapozottságát a helyszínen ellenőrizze.

2007 novemberében egy Pécs környéki ingatlan értékének megállapításakor felajánlotta a tulajnak, hogy az értékbecslést úgy végzi el, hogy az illeték 50.000 forinttal kevesebb legyen, ezért őt 25.000 forint illetné meg. Az ingatlan tulajdonosa közölte, nincs 25.000 forintja otthon, ezért a vádlott felkérte, keresse fel őt a hivatalában.

A tulaj felháborodott, és bejelentést tett az Apehnél, majd a rendőrség a pénz átadásakor tetten érte a hivatalnokot. Az elsőfokú bíróság a vádlottat egy év börtönre ítélte. A férfi, és védője fellebbezett, ezért az ítélőtábla jár el az ügyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!