Kék hírek, bulvár

2009.12.09. 18:32

Nyomoznak Elcoteq-ügyben

A feltételezések szerint nem ipari kémkedés miatt, sokkal inkább a kiszállított termékekkel kapcsolatos információért próbálta meg lefizetni az Elcoteqnél szolgálatot teljesítő biztonsági őröket egy férfi.

Kaszás Endre

A Dunántúli Napló megkeresésére dr. Krippl Zoltán, az Elcoteq jogi és kommunikációs ügyekért felelős igazgatója nem cáfolta az esetet, ugyanakkor úgy tájékoztatott, hogy a cég nem kívánja kommentálni az ügyet.

A baranyai megyeszékhelyen immár több mint egy évtizede termelő finn elektronikai gyártó és szolgáltató cég világszínvonalú technológiával állít elő csúcstermékeket, piaci újdonságokat, első hallásra ezért merülhetett fel az ipari kémkedés lehetősége is. Pont utóbbi elkerülése érdekében működtet a cég biztonsági szolgálata szigorú látogatói és dolgozói beléptető rendszert és adminisztrációt, fokozott ellenőrzést. Ezért is tűnik életszerűbbnek az a feltételezés, amely szerint a cégtől kifelé irányuló késztermék-szállítmányokra vonatkozó információk megszerzésére irányult a vesztegető figyelme.

Ezt valószínűsíti az a korábbi eset is, amikor két évvel ezelőtt feltartóztatták a vállalat kamionját és elrabolták mintegy félmilliárd forint értékű mobiltelefon-szállítmányát.

Az Elcoteqnél jelenleg az ország egyik legnagyobb őrző-védő cége, a Securitas teljesít szolgálatot. A cég emberei által lefülelt mostani eset kapcsán Bojtor Bernadett, a Pécsi Rendőrkapitányság szóvivője úgy tájékoztatott, hogy az ügy részleteinek megállapítása érdekében elrendelték a nyomozást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!