Kék hírek, bulvár

2010.04.29. 12:13

Orrfacsaró: tonnányi rossz sajttal bukott le az üzem

Mintegy egy tonnányi lejárt szavatosságú, ellenőrizetlen eredetű alapanygot foglaltak le szerdán az élelmiszerbiztonsági szakhatóság emberei Kacsótán egy sajtüzemben.

K. E.

Mint dr. Vass Péter, a Baranya megyei Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóság vezetője lapunkat tájékoztatva elmondta, a hivatal két munkatársa munkaterv szerinti ellenőrzésre érkezett az üzembe. Miután ott nagy mennyiségű lejárt szavatosságú, nem cimkézett, így ellenőrizetlen eredetű, érzékszervi megállapításra is kétes állapotú – „penészes” – alapanyagot találtak, további négy kollégát a helyszínre hívtak a teljes körű ellenőrzés lefolytatására. A délután 2-től fél 6-ig tartó vizsgálat eredményeként összesen egy tonnányi sajtot, illetve alapanyagot foglaltak le, amit az üzem költségére elszállíttattak.

Dr. Vass Péter elmondta, hogy a feltárt szabálytalanságok miatt az üzem többmilliós bírság kiszabására számíthat, ugyanakkor termelési tevékenységét – mivel az elsődleges vizsgálat szerint a termékek nem kerültek közfogyasztásba – nem függesztették fel.

Az eset kapcsán  az üzem beszállítói is ellenőrzésre számíthatnak, ami azt jelenti, hogy a vizsgálat több megyére is kiterjed majd.

Címkék#Kacsóta

Ezek is érdekelhetik