Kék hírek, bulvár

2012.05.03. 15:41

Gyurcsány-szakdolgozat: eddig még nem érkezett feljelentés a rendőrségre

Tegnap megkerestük az ORFK-t és a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságot, hogy érkezett-e feljelentés a Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök eltűnt szakdolgozata miatt.

bama

Mint már megírtuk, szerdán sajtóközleményt adott ki a Pécsi Tudományegyetem, amelyben közölték, hogy rendőrségi feljelentést tett az intézmény az eltűnt diplomamunkával kapcsolatban. Korábban Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök is azt hangoztatta, hogy lopás miatt ismeretlen tettes ellen tesz feljelentést.

Tegnap megkerestük az ORFK-t, akik közölték, hogy a Baranya Megyei Randőr-főkapitányság illetékes az ügyben, ahonnan csütörtök délután a következő rövid választ kaptunk kérdésünkre: " megkeresése tárgyát képező feljelentés ezidáig nem érkezett a Pécsi Rendőrkapitányságra."

A Pécsi Tudományegyetemtől azt a választ kaptuk, hogy a feljelentést postai úton tették, ezért az valószínű egy-két napon belül érkezik meg a rendőrségre. Közölték azt is, hogy a felállított  tényfeltáró bizottság végzi a munkáját, és a vizsgálat lezárása után haladéktalanul tájékoztatjuk a közvéleményt – minden részletre kiterjedően.

Az időközben napvilágot látó információkat – valóságtartalmuktól függetlenül – nem kívánjuk egyenként sem megerősíteni, sem cáfolni. (szerk: Az MTI híre szerint a korábbiakkal szemben megvan a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Földrajzi Intézetében Gyurcsány Ferenc sógorának, Rozs Szabolcsnak 1980-ban írt szakdolgozata.)

A vizsgálat lefolytatásának határideje a bizottság tegnapi feladatkibővítésétől számított maximum 30 nap, de reményeik szerint ezt az intervallumot nem kell majd kimerítenie a bizottságnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!