Kék hírek, bulvár

2012.07.10. 13:07

Eltűnt egy fiatal rendőrségi pszichológusnő az otthonáig vezető úton

Szombaton éjszaka nyoma veszett egy Pécsett élő, huszonötéves fiatal nőnek, Bándy Katának. A rendőrségen pszichológusként dolgozó nő hétfőn nem jelent meg a munkahelyén, ezt követően kezdték el keresését, ami egyelőre nem vezetett eredményre.

Máté Balázs (Dunántúli Napló)

Csak néhány száz méter választotta el Bándy Katát szombatról vasárnapra virradó éjszaka attól, hogy hazaérjen a Dugonics utcai lakásába: a huszonötéves pszichológust a Király utcában még rögzítették a térfigyelő-kamarák, otthonában azonban már nem érkezett meg.

- Szombaton este kilenc órakor beszéltem vele telefonon - nyilatkozta a Dunántúli Naplónak dr. Bándy Pál, a huszonöt éves fiatal nő édesapja. - Vidám volt, jó kedvű. Mint később, a híváslista elemzését után kiderült, én voltam az utolsó, aki a mobilján beszélt vele.

A lány édesapja elmondta hétfőn felhívták a rendőrségről, ahol Kata pszichológusként dolgozik két éve, hogy nem ment be dolgozni.

Bándy Pál hozzátette, azt még lányától tudta meg telefonbeszélgetésük során, hogy éppen egy barátnője születésnapját ünnepelték az egyik pécsi szórakozóhelyen. Utóbb Kata barátaitól értesült arról, hogy éjjel két óra körül váltak el, amikor lánya egyedül hazaindult. A tattai illetőségű édesapa természetesen szintén nem tudja mire vélni Kata eltűnését, mivel semmilyen előzménye nem volt.

A Felsővámház utcában kedden délután nagy erőkkel keresték a lányt, munkatársunk több rendőrautót látott a környéken. Információink szerint már hétfő éjjel is tüzetesen vizsgálták át a Király utca végét. Kollegánk akkor öt rendőrt számolt össze, akik zseblámpákkal kutakodtak.

A bama.hu olvasói jelzések alapján hétfő este számolt be a fiatal nő eltűnéséről. A Facebookon több mint tízezren osztották meg az eltűnéséről szóló felhívást, melyet több nyelvre is lefordítottak a barátok, ismerősök a Kata megtalálására fókuszáló oldalon.

A Pécsi Rendőrkapitányság felhívása:

„A Pécsi Rendőrkapitányság eltűnés miatt keresi:

Bándy Kata 25 éves  pécsi lakost, aki 2012.07.08-án 02.00 órakor Pécsett, Nagy Jenő utcai sörözőtől gyalogosan egyedül indult hazafelé, de otthonába nem ért, azóta életjelet nem ad magáról.

Személyleírása: kb. 165 cm magas, vékony testalkatú, váll alá érő szőke-vörösesszőke festett hajú.

Eltűnéskor viselt ruházata: fekete pántos felső és narancssárga szoknya, szoknyán vékony világos keskeny öv fém csattal, valamint barna színű szandál, kék-fehér csíkos barna bőrpántos táska, két barna színű feltehetően műanyag karkötő.

A Pécsi Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a képen látható Bándy Kata tartózkodási helyéről bármit tud kérjük, jelentkezzen a 107 vagy a 112 segélyhívón.

Kétszázan tűnnek el évente

Évente csak Pécsett átlagosan több mint kétszáz ember eltűnése ügyében vizsgálódnak a rendőrök. A keresettekkel minden kapitányságon külön csoport foglalkozik. Az azonnali intézkedések részeként a nyomozók hozzákezdenek a kereséshez szükséges információk begyűjtéséhez: beszerzik a legfrissebb fényképeket az eltűntről, feltérképezik a kapcsolatrendszerét. Egy másik egység értékeli az adatokat, és ellenőrzi a helyeket, ahol várható az eltűnt személy felbukkanása, értesítik a taxisokat, a kórházakat, buszvezetőket. Amennyiben feltételezhető, hogy az illető bűncselekmény áldozata lehet, akkor a lehető legnagyobb erővel elkezdik a felkutatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!