Kék hírek, bulvár

2013.02.28. 11:38

Felfüggesztett börtönt kapott a Mohács polgármesterére támadó képviselő

Egy év felfüggesztett börtönre ítélte a bíróság Polgár Károly független mohácsi képviselőt.

M.B. (Dunántúli Napló)

Hivatalos személy elleni erőszak és testi sértés miatt bűnösnek mondta ki a Pécsi Járásbíróság Polgár Károly mohácsi önkormányzati képviselőt, s egy év, két és fél év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtotta.

A jelenleg független, korábban a Jobbik listáján mandátumot szerzett képviselő két évvel ezelőtt az egyik testületi ülésen bántalmazta Szekó Józsefet, Mohács polgármesterét. A döntés nem jogerős. Amennyiben ez az ítélet jogerőre emelkedne, a képviselőnek le kell mondania mandátumáról.

A bíróság megállapítása szerint Polgár Károly az ülés szünetében egy tükröt és egy iratköteget rakott a polgármester asztalára, amit Szekó József visszavitt neki. A képviselő szidalmazni kezdte, aki erre megfordult, megfogta Polgár Károly nyakkendőjét, majd ismét elindult az asztala felé. A támadás ezután, hátulról érte. Polgár tarkón vágta Szekó Józsefet, aki a falnak esett, majd a földre került polgármestert többször megütötte és megrúgta.

A bíróság nem fogadta el Polgár Károly védekezését, mely szerint jogos védelmi helyzetben volt.

- Az ilyen cselekményeknek nincs helyük a közéletben - zárta indoklását a bíró.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!