Kék hírek, bulvár

2013.07.11. 10:14

Késsel kényszerítette Magyartelken: kilenc év nemi erőszakért

Jogerősen kilenc év szabadságvesztésre ítélték azt a férfit, aki kétszer is megerőszakolt egy fiatalkorú lányt.

MB (Dunántúli Napló)

Bűnösnek mondta ki, és kilenc év szabadságvesztéssel sújtotta a Pécsi Törvényszék csütörtökön azt a férfit, aki kétszer is megerőszakolt egy a bűncselekmények elkövetésekor még fiatalkorúlányt. Az ítélettel szemben fellebbezésnek helye nincs, így a másodfokon hozott döntés jogerős.

A bűncselekmények Magyarteleken történtek, 2009-ben és 2010-ben. A bíróság megállapítása szerint a helybeli férfi az első esetalkalmával a faluban egyik éjszaka lesben állva várakozott a fiatal lányra. Mikor meglátta hazafelé tartó áldozatát, odalépett hozzá, s egy késsel arra kényszerítette, hogy vele menjen. A lányt a lakásába kényszerítette, ahol megerőszakolta.

A bűncselekményt követően nyomozás indult, ennek során a férfit elfogta a rendőrség és őrizetbe vették. Két hónap múlva azonban szabadult az előzetes letartóztatásból. (A büntetőeljárás azonban folytatódott vele szemben.) Miután szabadlábra került, az első esethez hasonló körülmények között újra megerőszakolta a lányt.

A férfi a tárgyalásain az első bűncselekményt beismerte, a másodikat azonban tagadta, ennek dacára mindkét nemi erőszak elkövetését bizonyítottnak találta a bíróság.

Ezek is érdekelhetik