Kék hírek, bulvár

2015.04.07. 10:05

Búvárok keresik a piskói horgásztóban eltűnt személyt

Két csónakázó ember esett a tóba. Egyiküket hétfő este óta keresik, somogyi speciális egység bevonásával.

Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

16:30 - Kilenc órája keresik

Kisebb megszakítással kilencedik órája keresik Baranya és Somogy megyei búvárok és önkéntesek a Piskói horgásztóban eltűnt személyt.

A siklósi hivatásos tűzoltók részéről két személy, a Pécsi Kutató-mentő és Tűzoltó Egyesülettől két önkéntes, a Somogy megyei Kötél Speciális Mentőegyesülettől pedig két búvár vesz részt a kutatásban.

A szemtanúk szerint, egy stég felé próbált meg kiúszni a bajba jutott férfi, így először ezt a területet vizsgálták át a beavatkozók, de nem jártak sikerrel. Ma délután már egy nagyobb területen végzik az ún. szonáros, ultrahangos víz alatti felderítést, és ahol jelez a műszer, ott merülnek víz alá a búvárok. A búvárok információi szerint, a keresést nagymértékben nehezíti a hideg víz és a tó nagy területe, amely nagyobb, mint hét hektár.

Korábban írtuk: Még hétfő este érkezett a segélyhívás, hogy Piskó mellett két csónakázó ember a vízbe esett – írja honlapján a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Az egyikük ki tudott úszni a partra, de a társa eltűnt a tó közepén. A bajba jutott személy keresésére siklósi hivatásos tűzoltókat, valamint a Somogy megyei Kötél Speciális Mentőegyesület tagjait riasztották.

A speciális egység kiérkezéséig siklósi búvárok és tűzoltók kezdték meg a keresést, de sikertelenül. A Somogy megyei erők öt búvárral és egy csónakkal váltották a Baranya megyei beavatkozókat, akik egészen kedd hajnalig dolgoztak a helyszínen, de ők sem jártak sikerrel. A felborult csónakot azonban megtalálták, azt az erős szél több száz méterre sodorta el a baleset helyszínétől. A kutatást kedden is folytatják a speciális mentők.

Címkék#Piskó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!