Kék hírek, bulvár

2016.04.02. 16:30

Visszatértek fészkükre a lelőttnek hitt gólyák

Feljelentették a rendőrségen Matoricz Sándort, Drávasztára polgármesterét, hogy a sellyei lakóháza előtti villanyoszlopon fészkelő gólyákat lelőtte. A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságtól kapott tájékoztatás szerint természetkárosítás miatt indítottak eljárást ismeretlen tettessel szemben.

Hajdu Zs.

– Csütörtökön reggel Pécsre mentem – emlékszik vissza Matoricz Sándor –, amikor telefonáltak, hogy a rendőrség keres. Ezzel együtt házkutatást is tartottak nálunk, fegyvert keresett a rendőrség a lakásban, a fiókokban és a szekrényekben. Természetesen nem találtak semmit. A délutáni rendőrségi meghallgatásomon pedig még lőpormaradványokat is kerestek a kezeimen.

A meglepő fordulat akkor következett be az ügyben, amikor a polgármester hazaért: a gólyák békésen üldögéltek a fészkükben, amit néhány órára hagytak magára. A fejleményről azonnal tájékozatta az érintett hatóságokat.

– Többször kérvényeztem a gólyafészek áthelyezését, mert a rengeteg madárürülék miatt lehetetlen leparkolni az autót a kocsibejáróra, illetve a hidat folyamatosan takarítani kell, évente festetem. Erre sem választ nem kaptam, sem intézkedés nem történt. Ugyanakkor felháborítónak találom, hogy egy bejelentés hatására ilyen drasztikus és megalázó intézkedések történnek.

A hatóságtól megtudtuk, a bejelentés akkor minősül alaptalannak, ha a nyomozás során kiderül, hogy a bejelentő valótlan tényt állított. A valótlan bejelentés miatt ilyen esetekben hatóság félrevezetése vagy hamis vád miatt indít eljárást a rendőrség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!