Kék hírek, bulvár

2016.07.14. 07:22

Viharkárok Pécsen: fák dőltek autókra

Egész éjszaka dolgoztak a tűzoltók Baranyában a viharkárok felszámolásán. Kidőlt fák, megrongált tetőszerkezetek, villámcsapás következtében keletkezett tüzek, illetve elöntött lakóhelyiségek kísérték a vihar útját.

bama.hu (Forrás: Katasztrófavédelem, fotó: Kolarics László)

A viharos időjárás miatt a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság egységei a megyében több mint 60 helyszínen végeztek műszaki mentési és kárfelszámolási beavatkozásokat, további közel 20 helyszínen jelenleg is munkálatokat folytatnak. A Pécsi Önkéntes Tűzoltó Egyesület is szükség szerint segíti a hivatásos egységek munkáját.

Délelőtt áramkimaradás miatt ideiglenesen lezárták az M6-os autópálya mindkét oldalát a bátaszéki csomópont közelében, mivel a vihar miatt az autópálya egyik alagútjában az áramszolgáltatás szünetel. A szolgáltató dolgozik a szolgáltatás helyreállításán.

Az E.ON folytatja az áramszolgáltatás helyreállítását, a 11 órás adatok szerint Baranya megyében már csak 752 fogyasztási helyet érint az áramkimaradás.

Áramkimaradások a vihar miatt

A vihar Baranya megyében áramkimaradásokat is okozott több településen. A megyében összesen 1307 fogyasztási helyet érintett a kimaradás az E.ON 9 órás adata szerint. A szolgálatást több helyen már helyreállították, valamint folyamatosan dolgoznak a hibák behatárolásán és az áramszolgáltatás helyreállításán.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Forrás: Ismerd meg Pécs városát Hajrá PÉCS, Facebook
[/caption]

Fák dőltek autókra

Vajszlónál egy fa zárta el az utat Vejti irányába, Pécsvárad közelében tetőszerkezetet rongált meg az erős szél. Komlón a Majális térre riasztották kidőlt fához a tűzoltókat, a rajnak azonban már vonulás közben is akadt dolga, hiszen egy kidőlt fa zárta el az útját. A legtöbb bejelentés Pécsről érkezett.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Uránváros a vihar után (Fotó: Nógrádi László)
[/caption]

Csütörtök reggel a Megyeri hídra egy nagy fa dőlt, a Keszüi úton pedig személyautókra dőlt egy fa, ami miatt nem lehet közlekedni az utcában. A Hungária utcában öt centiméteres víz áll egy lakásban. Baranya megyében jelenleg 25 helyre várják a tűzoltókat.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] A ma reggeli vihar után árvíz a pécsi vasútállomáson (Fotó: Molnár László)
[/caption]

Fa dőlt egy személyvonat elé

A vihar okozta károk miatt Barcs és Babócsa között is áll a vasúti forgalom. A közlemény szerint a Pécs és Gyékényes közötti fővonalon fél hatkor Babócsa állomás közelében fa dőlt egy személyvonat elé; a szerelvény időben meg tudott állni az akadály előtt, de várakoznia kell.

A Budapest–Dombóvár–Pécs vasútvonalon csütörtök reggel fél hat után Bükkösd állomáson, illetve Bükkösd–Szentlőrinc között fák dőltek a felsővezetékre. A vonatokat dízelmozdonyok továbbítják, jelentős késések vannak.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik