Kék hírek, bulvár

2016.10.10. 14:47

Súlyos füstmérgezés, közúti baleset, tetőtűz

A hétvége eseménydúsan telt a megye tűzoltóinak.

bama.hu (forrás: Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság)

A hétvégén a megye tűzoltói összesen 11 esetben kaptak riasztást, amely 5 tűzesetből, 4 műszaki mentésből és 2 téves jelzésből tevődik össze. A téves jelzéseket egyrészt tévesen bejelzett szénmonoxid-érzékelő, valamint tűzhelyen felejtett étel füstölése jelentette, szerencsére egyik esetben sem volt személyi sérülés.

A tűzesetek között kiemelhető az a tűzeset, amelynek során szombat este fél kilenckor Aranyosgadányhoz riasztották a Pécsi hivatásos tűzoltókat, ahol egy két szintes családi ház kémény melletti tetőrésze égett kb. 4-5 m2-en. A tűz először a kémény szigetelésére, majd a tető lécezésére és héjazatára terjedt át. A tüzet valószínűleg az okozta, hogy a fa tüzelésű kandallóba is begyújtottak. Szerencsére lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. Egységeink a kéményseprőt értesítették, aki hétfőn fog kimenni a helyszínre.

Szintén szombaton füstmérgezéshez riasztották a Komlói hivatásos tűzoltóparancsnokságot, amely során két fő könnyebb és két fő súlyosabb mérgezést szenvedett. A helyszínre kiérkező kéményseprő a kéményt a benne lévő törmeléktől megtisztította, és így használhatónak nyilvánította azt.

Pécs-délen egy mosógép elektronikai szerkezete gyulladt meg, vasárnap Mohácson a Sirály utcában egy különálló melléképület tetőszerkezete, valamint a benne lévő szemét égett, amelyek egyikénél sem volt szükség lakosságvédelmi intézkedésre.

Közúti baleset is történt a hétvégén Babarc és Szajk között szintén szombaton, amelynek során egy személygépjármű fejtetőre állva az árokba borult. A mentőhelikopter az egy fő sérültet elszállította. A műszaki mentés idejére teljes útzár volt érvényben, a kiérkező mohácsi hivatásos tűzoltók a forgalmi akadály megszüntetésében segédkeztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!