megelőzés

2018.06.16. 14:30

Drogprevenciót tartottak a zsaruk Szentlőrincen

Középiskolásoknak tartott előadást a Szigetvári Rendőrkapitányság bűnmegelőzési tanácsadója.

police.hu

Újabb és már ismert javaslatokkal álltak elő a pártok az elmúlt napokban történt kábítószeres halálesetek és rosszullétek kapcsán.

A kábítószer elleni küzdelem nemzetközi napját 1988 óta június 26-án tartják meg világszerte. A Szigetvári Rendőrkapitányság iskolai bűnmegelőzési tanácsadója 2018. június 13-án a kapitányság Kábítószer-ellenes Világnappal kapcsolatos programsorozatának első állomásaként a szentlőrinci FM DASzK, Ujhelyi Imre Mezőgazdasági és Közgazdasági Szakközépiskolában tartott drogprevenciós foglalkozást a fiatalok számára.

Az interaktív órákon az alkohol- és a kábítószer fogyasztás veszélyeiről, valamint azok büntetőjogi következményeiről hallhattak a diákok. A tanácsadó kiemelte a drogfogyasztás és az áldozattá válás összefüggéseit, valamint a barátválasztás, a kortárs közösségek és a szabadidő hasznos eltöltésének szerepét is a megelőzésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!