Közélet

2005.11.23. 16:45

Radar-ügyben a Tubes a befutó

Úgy tűnik, nem kerül messze a Zengőtől az eredetileg oda tervezett NATO-radar. A kormány ugyanis arra tesz javaslatot, hogy a létesítményt a Pécs melletti Nagy-Tubes-hegyen építsék meg - jelentette be Gyurcsány Ferenc miniszterelnök.

BAMA

– Örömmel vettem, hogy lesz egy újabb nagyberuházás a városban, hiszen ez a fejlesztés milliárdos nagyságrendű – kommentálta a döntést Toller László, Pécs MSZP-s polgármestere. – Maga a megvalósuló lokátor, ha keveset is, de munkahelyet teremt, az építés alatt pedig sokkal többen dolgozhatnak majd.

Páva Zsolt, a Fidesz választókerületi elnöke csalódottságát fejezte ki, amiért végül a Mecsek egy olyan pontjára esett a választás, amelyhez a pécsiek igencsak kötődnek, kedvelt kirándulóhely, és ahol nemrég épült egy új kilátó.

Herbert Tamás, a Civilek a Znegőért Mozgalom képviselője szerint csak abban az esetben fogadható el az elképzelés, ha a radar a Tubesen már jelenleg is meglévő katonai helyszínen belül marad.

Csáki Roland, a Greenpeace kampányfelelőse elmondta: szervezete többedmagával azon lesz, hogy a mostani hirtelen kormánydöntést kövesse lakossági tájékoztatás, ismerjék meg a helyiek véleményét is az ügyben.

Részletek a Dunántúli Napló szerdai számában

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!