Közélet

2005.12.16. 10:00

Telt házas szilveszteri bulik

Pécs | Nehéz dolga van annak, aki ezekben a napokban próbál szilveszteri asztalt foglalni. Főleg akkor nehéz, ha válogat. A megyeszékhelyen a felkapott helyeken már hónapok óta kirakták a képzeletbeli megtelt táblát.

BAMA

Ahogyan azt Maszler József, a Tettye vendéglő tulajdonosa mondta, tavaly szilveszterkor, az új év hajnalán már többen úgy indultak hazafelé, Jóska, ugyanitt, jövőre. Egy tizenkettes asztalt!
Hasonló a helyzet a Szent György fogadóban is: a törzsvendégek és barátok miatt esélytelenné válik mindenki más. Persze így van rendjén.
A szakácsok is többnyire rózsaborssal fűszerezett pácolt angolos hátszínnel álmodnak, salátaágyon. Fantáziájuk száguld. Akár a Hotel Palatinusban, ahol természetesen az utolsó széken is ül már valaki. Mindenütt igyekeznek élő zenével szolgálni, sőt műsort is adni. A Bagolyvárban igen népszerű művészek, Füsti Molnár Éva és Stenczer Béla szeretnének a hangulatra egy lapáttal rátenni. Utánuk pezsgő-szökőkút lövell a magasba.
Másutt, főleg a Király utca mentén sorakozó vendéglők a sétáló tömegre várnak. A Fregatt ezért nem csinál nagy csinnadrattát.
És akad olyan népszerű, ifjúsági szórakozóhely, ahol a hatóság már „előre felfüggesztette” a zeneszolgáltatást. A City Klubban ezt megfellebbezték, s a városháza kegyelmére várnak.

Minden eddigit felülmúló tűzijátékot terveznek

Minden eddiginél nagyobb tűzijátékkal szolgálnak a szervezők szilveszter éjszakáján a pécsieknek, el se kell mozdulni a Széchenyi térről.

A Pécsi Kulturális Központ ígérete szerint a szemkápráztatás már huszonkét órától a Nox együttes koncertjével kezdődik, és a rakéták kilövése előtt néhány perccel dr. Toller László köszönti az egy évvel öregebb várost. Azután jöhet Edvin Marton koncertje.

Két év után idén ismét tilos a petárdázás

Kétéves enyhébb szabályozás után idén ismét tilos a szilveszteri petárdázás. Csak értelmezésképpen: a láb alá dobható, óriási durranást okozó gyutacsféleségről van szó. Arról, ami nem gyönyörködtet, hanem elriaszt. Más, egyéb pirotechnikai termékek – például római gyertya, vezetőpálcás rakéta, tűzforgó, vulkán – az új év alkalmából változatlanul, engedély nélkül felhasználhatók lesznek. Utóbbiak adásvétele december 28-án kezdődhet és szilveszter napján este hat órától másnap reggel hat óráig lehet gyönyörködni bennük. Engedély nélkül.

A Pécsi Kulturális Központ ígérete szerint a szemkápráztatás már huszonkét órától a Nox együttes koncertjével kezdődik, és a rakéták kilövése előtt néhány perccel dr. Toller László köszönti az egy évvel öregebb várost. Azután jöhet Edvin Marton koncertje.

Két év után idén ismét tilos a petárdázás Kétéves enyhébb szabályozás után idén ismét tilos a szilveszteri petárdázás. Csak értelmezésképpen: a láb alá dobható, óriási durranást okozó gyutacsféleségről van szó. Arról, ami nem gyönyörködtet, hanem elriaszt. Más, egyéb pirotechnikai termékek – például római gyertya, vezetőpálcás rakéta, tűzforgó, vulkán – az új év alkalmából változatlanul, engedély nélkül felhasználhatók lesznek. Utóbbiak adásvétele december 28-án kezdődhet és szilveszter napján este hat órától másnap reggel hat óráig lehet gyönyörködni bennük. Engedély nélkül.

-->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!