Közélet

2007.08.15. 18:54

Pécsi és komlói tűzoltók a legjobb lépcsőfutók

Másodszorra rendezték meg Országos Tűzoltó Lépcsőfutó Versenyt a SOTE toronyépületében, ahol három baranyai tűzoltó végzett az élen, mintegy három perc alatt teljesítve a 414 lépcsős próbát.

(forrás: MTI)

Az ország 139 tűzoltója küzdött szerdán a II. Országos Tűzoltó Lépcsőfutó Versenyen és az I. Országos Tűzoltó Erőpróbán a SOTE Nagyvárad téri toronyépületében.
A 414 lépcsőfokon Csiszár Gábor pécsi tűzoltó futott fel a leggyorsabban, 3 perc alatt mászta meg teljes menetfelszerelésben - légzőpalackkal és minden védőfelszerelést viselve - a toronyház lépcsőit. Csapatban is a pécsiek lettek a legjobbak, megelőzve budapesti és szegedi lánglovagokat.
A lépcsőfutás második helyét Varga Szilárd komlói tűzoltó érte el, 3 perc 5 másodperccel, a Király Tamáspedig két másodperccel később ért célba, ezzel a harmadik helyre került.

A másik megmérettetés első feladataként 4 darab 30 literes vízzel töltött kannát és két 60 kilós zsákot kellett a tűzoltóknak felvinniük 20 méterre, majd át kellett jutniuk egy akadályokkal nehezített labirintuson.
Az Erőpróbában Mozsárik Lajos és Gaál Richárd kecskeméti, valamint Szabó Gyula nyíregyházi tűzoltók érték el a legjobb időeredményt.

A próbák hat legjobban teljesítő versenyzője két csapatban képviselheti Magyarországot a szeptember 15-én Varsóban megrendezendő IV. Nemzetközi Lépcsőfutó versenyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!