Közélet

2008.12.20. 08:01

PK Zrt.: mosolyog a felszállókra a közönségdíjas

– Egy mosoly, egy jó szó nem kerül semmibe sem, mégis sokat jelenthet annak, aki kapja, de annak is, aki adja – vallja Bognár János, aki tegnap vehette át a Pécsi Közlekedési Zrt. (PK Zrt.) közönségdíját.

Babos A.

Az „Év munkatársa” díjjal ismeri el ugyanis 2003 óta a PK Zrt. azon dolgozók tevékenységét, akik kiemelkedően sokat tettek a társaságért, és munkájukkal jelentős mértékben hozzájárultak a PK Zrt. által nyújtott szolgáltatás színvonalának emeléséhez.

A társaság vezetői, dolgozói mellett tehát az utazóközönség bizalma és elismerése is Bognár Jánosé lett az idén. Az őt ismerő kollégák szerint nem véletlenül: sok utast előre köszönt, jó ismerősként fogad, megvárja a későn érkezőket, nyugodt, udvarias, megbízható pilóta.

Nem is hazudtolja meg magát, mikor a díj átvétele után leülünk. Rögtön azzal kezdi, hogy az utasoknak, az utasainak köszöni a jó szavakat, amelyekkel a PK Zrt.-t is megkeresték, hogy őt méltassák. Majd elmondja, nem is volt abban biztos, hogy buszsofőr szeretne lenni, pedig egész életében gépkocsivezetőként dolgozott. Másutt is, 1993 óta pedig folyamatosan itt, a PK Zrt.-nél, az uránvárosi buszpályaudvaron, többek között a 4-es, a 27-es vonalakon.

Ünnepi beszédében Keczer László vezérigazgató hangsúlyozta, nagy változások előtt állnak, és ebből az egyik legfontosabb, hogy nekik maguknak is meg kell újulniuk, folyamatosan fejlődniük, hogy egy valóban modern, utasbarát társasággá váljanak.

Az év autóbuszvezetőinek választották meg 2008-ban Panka Csabát, Dobsa Ferencet, Czakó Józsefet, Bánfai Zsoltot. Az év ellenőre Németh Zsolt, az év alkalmazottjai Krisztné Fodor Ildikó, Tancsik Zoltán, Nagy Gál József  és Sándor Zoltán lettek. Az év autóbuszállomásának az uránvárosit szavazták meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!