Közélet

2009.05.15. 16:28

Négy jelölt indul a kertvárosi választáson

Június 7-én nemcsak európai parlamenti voksolást tartanak, hanem a baranyai 3-as választókerületben, a pécsi Kertvárosban illetve a környező településeken időközi országgyűlési választás is lesz.

Ny. Sz.

Amint ismert, a súlyos balesetet szenvedett Toller László volt pécsi honatya gondnokság alá helyezése miatt elvesztette mandátumát, emiatt kell időközi voksolást tartani.

Pénteken 16 órakor lejárt a kopogtatócédulák leadásának határideje. A helyi választási iroda tájékoztatása szerint négy jelölt adta le az induláshoz szükséges érvényes szelvényeket: Kővári János (Fidesz-KDNP), Palancsa Gábor (Jobbik), Szigethy Béla (MDF), Tóth Bertalan (MSZP). Amint látszik, a körzetben az SZDSZ nem indít önálló jelöltet, s bár korábban bejelentette, nem vesz részt a választáson a független képviselő Juhász István és a pécsi parkolási népszavazást kezdeményező Fodor Ibolya sem.

Az EP-választással egy időben az időközi országgyűlési választás első fordulóját tartják, ha az nem lesz eredményes, a második fordulóra június 21-én kerülhet sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!