Közélet

2009.05.22. 10:22

Nem került csődbe a komlói cég, bár nyomznak a vámosok

Bár a külföldi cégek egy része valóban visszamondta a megrendeléseket, a Fexton kft. nem jelentett csődöt – cáfolta a híreszteléseket Gyarmati Szilvia, az egyik komlói, megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató cég vezetője.

K. E. I.

– A bonyhádi telephelyünket ugyan be kellett zárnunk, és Komlón is szükség volt leépítésre, ez azonban negyven, nem pedig az összes ember elbocsátását jelentette. Jelenleg százhúsz dolgozónk van, és lassan azok is újra felvehetik a munkát, akiket korábban – egy meg nem érkezett alapanyag-szállítmány miatt – szabadságra kellett küldenünk. Éppen elég bajunk származott abból, hogy a céget csalással vádolták meg, most pedig tovább nehezítik a dolgunkat azzal, hogy a kft. megszűnését híresztelik – fakadt ki a cégvezető.

A főként ruhaiparban érdekelt vállalatról közel két hónapja terjedt el, hogy korábbi vezetői hamis orvosi igazolásokkal foglalkoztattak embereket, és több száz-milliós állami támogatást vettek fel utánuk, emiatt a Vám- és Pénzügyőrség nyomozást folytat a kft.-nél. A cégvezető most is csak annyit tudott mondani, hogy ő semmilyen hivatalos papírt és tájékoztatást nem kapott a hatóságoktól sem a vádakról, sem pedig a nyomozásról. A Vám- és Pénzügyőrségnél lapunk érdeklődésére megerősítették: folyamatban van a nyomozás.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!