Közélet

2009.10.12. 08:03

UFO-raj Pécs felett?

Hat vagy hét darab gömb alakú, narancssárga színű azonosítatlan légi jármű repült át szombat este Pécs légtere fölött - írja a Bors című lap. Mindezt egy hiteles szemtanú, a Magyar Repülőszövetség alelnöke látta feleségével együtt. Egyes olvasóink tájékoztatása szerint nem UFO-jelenségről van szó, hanem vélhetően mécsessel kivilágított ballonok repültek át Pécs felett.

Forrás: bors.hu, ryufor.hu

Az elmúlt időszakban rendkívül nagy számban érkeztek bejelentések az országban történt különböző UFO-esetekről a Magyar Ufókutatási Központ (RYUFOR Alapítvány) Ózdi központjába. A legutóbbi esetet október 10-én este Pécsről jelentették, ahol több szemtanú - köztük a Magyar Repülő Szövetség alelnöke - látta, illetve megörökítette a város felett elhaladó UFO-alakzatot.

– Este kilenc előtt néhány perccel arra lettem figyelmes, hogy a Mecsek déli oldalán, mintegy két kilométerre a Tubes toronytól hat, vagy hét narancssárga, gömb alakú ismeretlen légi járművek haladnak a horizonton – mondja a Borsnak Buzády György, a Magyar Repülőszövetség alelnöke.

A járművek a repülési szakember szerint gyorsan haladtak, mintegy négy perc alatt tűntek el a horizonton és egyenletes sebességgel haladtak a felhőplafon alatt, maximum 1000 –1500 méteres magasságban. Kriston Endre, a Magyar Ufókutatási Központ vezetője szerint az elmúlt hónapokban nem ez volt az egyetlen eset.

Valószínűleg nem UFO-ról van szó

Egyes olvasóink véleménye szerint vélhetően mécsessel kivilágított ballonokat láttak az UFO-észlelők. Mostanában egyre több lakodalomban bukkannak fel a kis pislákoló fények, hogy ezzel ünnepeljék az ifjú párt.

Amennyiben képe van az állítólagos UFO rajról kérjük, küldje el nekünk ide.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!