Közélet

2010.01.30. 11:11

A laktanya kérője kiállt vásárlási szándéka mellett

Százhúszmillió forint plusz áfáért veheti meg egy külföldi tulajdonosi hátterű, Magyarországon bejegyzett projektcég a hathektáros, hosszú idő óta árult egykori siklósi határőrlaktanyát – mondta érdeklődésünkre Hullmann Béla siklósi városházi képviselő, a gazdasági bizottság elnöke a csütörtökön lefolytatott liciteljárás után.

B. A.

Egyetlen jelentkező fizette ki a keddi határidőig a licitdíjat, a kikiáltási ár 10 százalékát, ebben az esetben 12 millió forint plusz áfát. Ez a pénz tehát elvileg már a város kasszáját gyarapítja, az adásvételi szerződést azonban csak később, várhatóan nyolc nap múlva írják alá. A képviselő megerősítette azon információnkat, hogy a jövő héten, az aláírás előtt még egyeztetnek a szerződés részleteiről.

Ugyancsak megerősítette, hogy a liciten nyertes cég több fejlesztési ütemben gondolkodik, ezek közül elsőként egy bevásárlóközpontot szeretne nyitni – ezt még ebben az évben –, majd egy sportszállót építenének fel, illetve a későbbiekben egy ifjúsági tábort is kialakítanának.

Ezek is érdekelhetik