Közélet

2010.01.14. 09:19

Egy hölgyé lett az év buszsofőr-közönségdíja

Telekiné Szabó Ibolya százhatvan centis, aranyos asszony. Tegnap derült ki, hogy ezúttal erre a mindig kedves autóbuszsofőrre szavazott a legtöbb pécsi utas, érte írtak e-mailt, levelet, övé lett a legtöbb figyelem.

Kozma F.

Gyors eredmény ez, hiszen mindössze két éve vezet autóbuszt. Azt mondja, hogy sohasem félt a volán mögött, ráadásul a Mercedesek vezető ülése kényelmes, mindent a lábhoz, kézhez lehet igazítani.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Telekiné Szabó Ibolya két éve vágott bele a kalandba (fotó: Löffler P.)
[/caption]

A Pécsi Közlekedési Zrt. évek óta elismeri azon munkatársainak tevékenységét, akik kiemelkedően sokat tesznek a társaságért, munkájukkal jelentős mértékben hozzájárulnak a helyi tömegközlekedés színvonalának emeléséhez. Ilyen ember Telekiné Szabó Ibolya is az utazóközönségtől kapott szavazatok alapján, akit több kollégájával együtt tegnap délelőtt ünnepeltek, hogy aztán rohanjon a kertvárosi végállomásra, beüljön a 6-os csuklós fülkéjébe, s kezdje újra a köröket.

Telekiné hosszas „főállású” családanyaként (három gyermeket nevelt fel, nagyobbik fia is buszsofőr) éppen két esztendeje, 46 évesen gondolta át, hogy itt az ideje a nagy kalandnak, s vállalta férje egyetértésével és támogatásával a férje mesterségét.

– Lám – mondja kérdésünkre –, én volnék a példa arra, hogy mindig lehet újrakezdeni.

A mesterségéről pedig csak annyit mond, hogy „mi az utasokat szolgáljuk, minden körülmények között”. S ha olykor némi határozottsággal is kocogtatják meg a fülke ablakát, kedvesen kell válaszolni.

Díjazott közlekedésiek

A Pécsi Közlekedési Zrt. 2003-ban, hagyományteremtő céllal alapította az „Év munkatársa” díjat. A szavazatok alapján ezúttal az „Az év közönségdíjasa” Telekiné Szabó Ibolya, kertvárosi gépkocsivezető lett. „Az év autóbuszvezetője” elismerésben Kovács Zoltán, Lopatyin Vladimir, Leffler Tamás, Girán György, Kovács István, Bozsányi László és Riszt János részesültek, az év alkalmazottja pedig Gyimesi Ágnes és Daczóné Weisz Krisztina lettek.

Ezek is érdekelhetik