Közélet

2010.02.26. 18:38

Dúl az önkormányzati belharc a kisvárosban

A szocialista frakció kezdeményezésére jövő kedden az önkormányzati minisztérium fogadja a város delegációját, hogy megoldást találjanak a kialakult helyzetre.

K. E.

Ismét rendkívüli ülést tartottak Szigetváron, hogy még egyszer tárgyaljanak azokról a megoldási javaslatokról, amelyek segítségével rendezhetővé válna a város 90 napon túli, megközelítőleg 60 millió forintos kifizetetlen kötelezettségállománya. Az üléssel párhuzamosan állampolgári kezdeményezésre 14 órától bejelentett demonstrációt tartottak a Zrínyi téren, a városháza előtt, erről szórólap útján tájékoztatták előzetesen a szervezők a szigetváriakat.

A mintegy száz főt mozgósító megmozdulás résztvevői közül többen felmentek az indulatoktól nem mentes, nyilvános testületi ülésre is. Utóbbin a hosszas egyeztetések után már-már úgy tűnt, hogy közös nevezőre jutnak a képviselők a távhővagyonra alapított városi cég és külső befektető bevonását illetően, ám a végső szavazáskor mégis elvetették ezt a megoldást.

A szocialista frakció kezdeményezésére jövő kedden az önkormányzati minisztérium fogadja a város delegációját, hogy megoldást találjanak a kialakult helyzetre. Ennek ismeretében a képviselők – 12 igen, 2 tartózkodás, és 1 nem mellett – felkérték az ügyvivő alpolgármestert, hogy vonja vissza a bíróságon az adósságrendezési eljárás indítását, amit dr. Rodek Gyula visszautasított.

Címkék#rodek gyula

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!