Közélet

2010.03.28. 11:12

Igen lehet, valóban lehet más a politika

– Valóban lehet más a politika, érzik ezt a választók is, akik támogatásukkal alig egy év alatt az ország negyedik legerősebb pártjává emeltek bennünket – szögezte le Balogh Edina, a Lehet Más a Politika párt megyei koordinátora, a siklósi körzet jelöltje pénteki sajtótájékoztatóján.

B. A.

Balogh Edina kifejtette: az állam által irányított dolgok közül szinte semmi sem működik jól. A parlamenti „nagy” pártok évtizedek óta, „műbalhéik mellett” a mutyi, a közös simli érdekében békében megvannak. Ezért új, friss, tiszta elképzelésekkel, alapjaiban kell a politikai gondolkodást, az egész működtetést megváltoztatni.

Az LMP e folyamatot a hatalom erőtejesebb parlamenti ellenőrizhetőségének megteremtésével, a magyar pártszerkezet rugalmasabbá tételével, az állampolgári részvétel lehetőségének kiterjesztésével, a közélet átláthatóságának megteremtésével kívánja megfordítani.

A tartósan mélyszegénységben élők, a minőségi közoktatásból kiesők, a vidék elhanyagoltsága miatt hátrányt szenvedők, és a cigányság felzárkóztatása az alapja annak, hogy az emberi tőke fejlesztése mint stratégiai cél megvalósuljon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!