Közélet

2010.03.11. 15:56

Vesztegetés miatt távozott a VPOP regionális parancsnoka?

Információink szerint vesztegetés és hivatali visszaélés gyanúja miatt függesztették fel beosztásából VPOP Dél-dunántúli regionális parancsnokát.

M. B.

Csütörtökön délután szűkszavú közleményt adott ki a vám- és pénzügyőrség, amely szerint előző nap az országos parancsnok felfüggesztette beosztásából a testület Dél-dunántúli Regionális Parancsnokságának vezetőjét. A parancsnoki feladatokat átmenetileg a helyettesek látják el – áll a közleményben.

Bakos Gyula ezredesről van szó, aki 2005 óta dolgozott ebben a beosztásban a VPOP pécsi, régiós központjában. Úgy tudjuk, az ezredes tegnap már nem ment be a hivatalába, ahol legalábbis nem sikerült elérnünk.

Sipos Jenő, a VPOP szóvivője a Dunántúli Napló érdeklődésére nem kívánt részleteket elmondani a parancsnok felfüggesztésének hátteréről, és az sem közölte, mikor adnak bővebb tájékoztatást. Annyi viszont már tudható, hogy nyomozás is indult.

– Az üggyel összefüggésben vesztegetés és hivatali visszaélés gyanúja miatt nyomozást rendeltek el – mondta el csütörtökön késő délután lapunknak Petréteiné Malomsoki Csilla, a Baranya Megyei Főügyészség szóvivője, de további információkkal ő sem szolgálhatott. – Egyelőre az eljáró nyomozó ügyészség kijelölése zajlik, így részletekkel a Legfőbb Ügyészség által kijelölt ügyészség tud majd szolgálni – tette hozzá a szóvivő.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!