Közélet

2010.04.01. 18:57

Megnyitott a reneszánsz élménybirtok

Ünnepélyes keretek között avatták fel a hegyháti településen Baranya megye eddigi legnagyobb idegenforgalmi fejlesztését. Az országosan egyedülálló, de Európában is ritka tematikus élménypark a középkor világába varázsolja vissza látogatóit.

Kaszás E.

Gráf József agrárminiszter a vidékfejlesztés új, követendő példájának nevezte a középkorba kalauzoló tematikus élményparkot, amely nem csak a hagyományőrző szakmák bemutatásának színtere lehet, hanem a szerkezet-átalakításon átment agráriumból felszabaduló munkaerő foglalkoztatója is.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Megnyílt az élménybirtok (fotó: Martonfai Dénes)
[/caption]

Miniszter kollégájához csatlakozva Herczog László, a munkaügyi tárca vezetője az együttműködésben megvalósult program képzéssel egybekötött foglalkoztatási oldalát emelte ki – az élménybirtok száz fő képzett munkaerőt vett fel az elmúlt hónapokban.

A 2,5 milliárd forintos beruházással létrejött turisztikai attrakció egy középkori város és falu életét mutatja be korabeli környezetben. A látványosságot madárröptetés és lovagi torna gyarapítja. Az ünnepélyes megnyitón Kollár László tulajdonos bejelentette, hogy már készülnek az élménybirtok II. ütemének tervei, tovább folytatják a bikali fejlesztéseket.

Címkék#Bikal

Ezek is érdekelhetik