Közélet

2010.08.19. 09:26

Kilencnapos vágányzár az IC-k vonalán

Vágányzár miatt vonatpótló buszok közlekednek hétfőtől, augusztus 23-tól, augusztus 31-ig a Pécs–Budapest Intercity vonalán, amely miatt mintegy 45-50 perccel tovább tart az út a hivatalos menetidőnél ebben az időszakban.

DN

A vonatok sem az eredetileg kiírt időpontban, hanem annál korábban indulnak majd. A Pincehely és Dombóvár, illetve a Dombóvár és Baté közt elrendelt vágányzárról tegnap kettős sajtótájékoztatón, Pécsett és Budapesten számoltak be. Pécsett Baumgartner Péter, a MÁV-START Zrt. Személyszállítási Központ vezetője, és Németh Tibor, a MÁV Zrt. forgalmi alosztályvezetője válaszolt a sajtó kérdéseire.

Közölték: a Pécs-Budapest IC-k utasainak Simontornya és Dombóvár közt kell buszra ülniük, amely miatt a 350 forintos helyjegyet 140 forintra mérséklik. Kifejtették, a vágányzárra a pályaszakasz helyreállítása miatt van szükség, s hogy majd tartani tudják a hivatalos menetidőt. Elismerték ugyanis, hogy gyakoriak a késések. Amiatt most rendelték el a 110 milliós felújítást, hogy az iskolai időszakot az már ne zavarja. A hivatalos leírásban szerepel, hogy a vonatpótló buszokon nem tudnak az utasok kerékpárt szállítani, és kerekesszékkel sincs mód felszállni.

Érdeklődésünkre megjegyezték, ha az utazást előre jelzi, akár egyetlen mozgássérült utas érdekében is biztosítanak speciális buszt.

Ezek is érdekelhetik