Közélet

2010.08.05. 11:50

Paprikajancsi az APEH „Orbán-bulláján”

Nyilvános akcióként paprikajancsit rajzoltak az APEH pécsi székházában kifüggeztett nemzeti együttműködési nyilatkozatra. Az APEH feljelentést tett.

bama

– Már hetek óta tervezgettem, aztán szerda délelőtt meg is tettem – nyilatkozta a Dunántúli Naplónak Heindl Péter pedagógus, jogász. Bementem a pécsi APEH-hez, és az ügyfélváróba kiakasztott Nemzeti Együttműködési Nyilatkozatra egy szép, mosolygós arcú paprikajancsit pingáltam, vastagon író, alkoholos filctollal. A nyilatkozat tartalmával sem értek egyet, de ennél nagyobb gond, hogy elrendelték annak kötelező kifüggesztését, az elmúlt húsz év során egyetértés volt abban, hogy a munkahelyeken tilos a politizálás, ezzel ez az alapelv is sérült – tette hozzá.

Heindl Péter az egyik közösségi portálon a nyilvánossággal is megosztotta akcióját. „Egy pécsi pedagógus kollégám segített azzal, hogy lefotózta a művet. Demokráciában nyilván nem tűrhetjük, hogy bárki parancselvű tekintéllyel kényszerítsen másokat az ő sajátos politikai véleményének szótlan bámulására”

Barlai Krisztina, az APEH Dél-dunántúli Regionális Igazgatóságának szóvivője érdeklődésünkre elmondta, rongálás miatt feljelentést tettek a rendőrségen.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Az akciót képen is megörökítették
[/caption]

A pécsi akció egyébként nem előzmény nélküli: egy ügyvéd a VPOP Közép-magyarországi Regionális Nyomozó Hivatalának épületében kifüggesztett Nemzeti Együttmuködés Nyilatkozatán kente szét reggelijét. Dr. Dániel Péter korábban tiltakozó oldalt indított az „Orbán-bullának” titulált nemzeti együttműködési nyilatkozat ellen, ugyancsak a Facebook-on. Azóta több ezren csatlakoztak a tiltakozáshoz (jelenleg 3400 tagot számlál az oldal), a hazai sajtó pedig villámgyorsan átvette az elnevezést.

Az ügyvéd még a tiltakozás elején megígérte: amint meglátja valahol először a kifüggesztett nyilatkozatot, valamilyen módon felavatja azt. Ez a pillanat múlt hét szerdán, a VPOP épületében jött el. Dániel reggelije közben látta meg a falon a NENYIT-t. Korábbi ígéretét híven teljesítve szétkente kaszinótojását a nyilatkozat közepén. A VPOP garázdaság megalapozott gyanúja miatt tett feljelentést.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik