Közélet

2010.11.16. 16:46

Átadták a felújított siklósi kórházat

Ünnepélyes keretek közt avatták fel a napokban a siklósi kórházat, amelyet uniós pályázatból, 799,3 millió forint vissza nem térítendő támogatással újíthatott fel a működtető Siklósi Kórház Nonprofit Kft.

B. A.

Kanizsai István, a kft. ügyvezetője elmondta, a pályázatot még 2008-ban nyerték el, az elmúlt két évben elvégzett fejlesztések a járóbeteg-szakellátást és annak körülményeit javítják. Új épületszárnyat is építettek, melyben korszerű röntgendiagnosztika és egynapos sebészeti beavatkozásra alkalmas új műtő kapott helyet. Sikerült egységesen, a kórház főépületének földszintjén elhelyezni a szakrendeléseket, és elvégezték a teljes körű akadálymentesítést is, így mind a mozgássérültek, mind a látás- és hallássérültek számára könnyebb az eligazodás.

Több épületet elbontottak, melyek helyén kisebb pihenőparkot és parkolókat alakítottak ki, így a látogatóknak nem kell az utcán hagyniuk autóikat.

A szakorvosi munkát könnyíti meg az új leletező munkaállomás, s betegirányító rendszer is segíti a tájékozódást. Az új informatikai rendszerrel és gazdasági szoftverekkel pedig a kórház gazdasági működését tehették átláthatóbbá és ellenőrizhetőbbé.

B. A. -->

Címkék#Siklós

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!