Közélet

2011.01.26. 15:58

Akadálymentes iskola, új óvoda

Négyszázmillió forintos fejlesztést valósíthat meg a nyár végétől, legkésőbb ősztől Villány gesztorságával a hat környékbeli intézményfenntartó önkormányzat a vörösbor hazai fővárosában, tájékoztatta a Dunántúli Naplót Takáts Gyula.

B. A.

Villány polgármestere közölte, a napokban adtak be újabb kiegészítő dokumentációt a korábbi nyertes uniós pályázatukhoz, így reményeik szerint a végső, tavaszi döntés után megköthetik a támogatási szerződést, és meghirdethetik a kivitelezésre szóló közbeszerzési eljárást. Úgy számolnak, legkésőbb ősz elejére megkezdődhetnek a munkálatok, és a 2012/2013-as nevelési évet már az új, illetve megújított intézményben ünnepelhetik.

A fejlesztési összegből tíz százalék önrészt kellett vállalniuk az önkormányzatoknak. A két jelenlegi óvodájuk helyett egy új, nagy épületet emelnének, amelyben továbbra is négy foglalkoztató szoba lenne – modernebbek, tágasabbak a jelenleginél –, és a kiszolgáló helyiségekből is többet építenének. Az iskolába az emeletre lifttel lehetne a jövőben feljutni, így az akadálymentesítés is megtörténne. Emellett ott is lennének a későbbi fenntartást megkönnyítő fejlesztések, nyílászárócsere és fűtéskorszerűsítés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!