Közélet

2011.04.29. 10:56

Polgármester és képviselő verekedett Mohácson

Verekedés tört ki a mohácsi képviselőtestületi ülésen péntek délelőtt: Szekó József polgármester és Polgár Károly képviselő csapott össze. Polgár Károlyt őrizetbe vették

Máté Balázs (Dunántúli Napló)

Verekedésig fajult a régóta fennálló ellenséges viszony a mohácsi polgármester és egy helyi képviselő között - értesült a Dunántúli Napló. A helyszínen tartózkodó munkatársunk beszámolója szerint Szekó József polgármester és Polgár Károly korábbi jobbikos képviselő a pénteki képviselőtestületi ülésen esett egymásnak.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] A verekedés egyik résztvevője, Polgár Károly (balra) az ülésekről kitiltott Németh Imrével (kamerával) március 24-én
[/caption]

Sem az ülés nyílt részén, sem azt megelőzően nem mutatkoztak előjelei annak, hogy tettlegességre kerülhet sor a városháza dísztermében. Mégis így történt. Az ülést megelőzően - a korábban már megszokott módon - Polgár Károly, volt jobbikos, most független képviselő Németh Imrével érkezett meg a polgármesteri hivatalba, utóbbi  kezében egy videokamerával. Németh Imre az első emeleten található ülésterem előtti folyosón felvételeket készített az érkező képviselőkről, valamint arról is, hogy nem engedik be a terembe a biztonsági őrök.

A nyílt ülésen semmi különös nem történt, a képviselők nyugodt légkörben tárgyaltak az előterjesztésekről. (Az sem feltétlenül sorolható a „különös” események sorába, hogy Polgárt rendbírsággal sújtották egy megnyilvánulása miatt, mert erre szinte minden alkalommal sor kerül.) Aztán zárt ülést rendeltek el, ennek megfelelően a képviselőkön és a tisztségviselőkön kívül mindenki elhagyta a termet.

Néhány másodperc múlva a folyosón várakozók kiabálásra, dulakodás zajára lettek figyelmesek, mire közülük többen benyomultak a terembe. Odabent ekkor azt lehetett látni, hogy Szekó Józsefet rémült képviselők segítik fel, Polgár pedig feldúltan azt kiabálta, „megtámadt, megütött”. Tehát azt, hogy ezt megelőzően mi történt, csak a képviselők láthatták, és persze a verekedés résztvevői számolhattak be róla. Utóbbiak ellentmondásosan nyilatkoztak a Dunántúli Naplónak.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Hátulról ütötte le, majd a földön is támadta Polgár - állítja Szekó József
[/caption]

- A zárt ülés előtt papírokat tett le a pulpitusra Polgár, és egy állítólag a kocsimról származó roncsdarabot, azt mondta, húsvéti ajándék – mondta Szekó József. – Visszavittem hozzá a dolgokat, miközben felé tartottam, rákosistának nevezett, és folyamatosan szidalmazott. Mikor odaértem, megigazítottam a nyakkendőjét, majd megfordultam, és ekkor hátulról leütött. Elestem, a földön pedig ütött-rúgott.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Védekezésből ütött - állítja Polgár Károly
[/caption]

- Mikor odajött hozzám, megragadta a nyakkendőmet, és megütötte a mellkasomat. Védekeztem, visszaütöttem - mondta Polgár Károly.

 

A verekedés után nem sokkal később megérkeztek a rendőrök, akik megkezdték a felek és a tanúk meghallgatását, majd Polgárt bilincsben elvezették.

A verekedők tehát ellentmondóan nyilatkoztak, ki ütött elsőként, a rendőrség közleménye viszont egyértelmű: e szerint őrizetbe vették a polgármestert megtámadó képviselőt. Az ügyben hivatalos személy elleni erőszak gyanúja miatt az ügyészség folytatja az eljárást.

Sajtóközlemény

Felháborító és megdöbbentő, hogy Mohács Város Képviselő-testülete mai ülésének szünetében, Polgár Károly képviselő Szekó József polgármestert aljas módon hátulról leütötte, majd a már magatehetetlen, eszméletét vesztő, a földön fekvő polgármestert tovább ütötte ököllel, rúgta, megtaposta, olyan erővel, hogy a polgármester segítségére siető 4-5 képviselő tudta csak Polgár Károlyt a polgármesterről eltávolítani.

A képviselő-testület mélységesen elítéli a magából kivetkőző képviselő minősíthetetlen cselekményét.

Mohács Város Képviselő-testülete

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!