Közélet

2011.07.29. 07:30

140 milliónyi új műszer a Lánc utcai rendelőben

Befejeződött az Egyesített Egészségügyi Intézmények (EEI) Lánc utcai rendelőjének három ütemből álló korszerűsítése.

K. F. (Dunántúli Napló)

A Lánc utcai rendelőintézetben korábban az épület nyílászáróit cserélték ki, felújították a belső gépészeti egységeit, új betegirányító informatikai rendszert alakították ki, most pedig – uniós és honi pályázat segítségével – a műszerpark is korszerűsödött.

Amint azt a csütörtöki avatóünnepségen Csizi Péter alpolgármester megfogalmazta: a változásokkal mind az intézeti dolgozók, mind pedig a betegek jól jártak, hiszen a műszerezettség javításával csökkennek a várakozási idők is. Ráadásul a berendezések energiatakarékosak, olcsóbb az üzemeltetés.

Mindehhez dr. Kovács Ágnes, az EEI főigazgató-főorvosa hozzátette: lehetőség nyílt többek között arra is, hogy ezentúl ne csak a Veress Endre utcában fogadják a hölgyeket, hanem a Lánc utcában is kialakítsanak egy nőgyógyászati szakrendelést, amely már el is kezdte a munkáját.

Az orvosi gépek és műszerek 140 millióba kerültek, minden ellátási területre jutott valami újdonság, de talán a legértékesebb a műszerek között egy új röntgenkészülék és egy új ultrahang-berendezés.

A Lánc utcai rendelőintézet felújítására a közelmúltban mintegy négyszázmillió forintot költött pályázati pénzek segítségével az önkormányzat. A mostani eszközbeszerzés többek között a sebészeti, a tüdőgyógyászati, a nőgyógyászati, a röntgen, a fül-orr-gége, a reumatológiai és az immunológiai szakrendeléseket érintette. Így többek között sebészetben használandó elektromos fúróval, defibrillátorral, EKG-készülékekkel,  hallásvizsgáló kabinnal gazdagodott a rendelőintézet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!