Közélet

2011.07.26. 15:11

PMFC: Nagy Olivér szerint még bátrabban kell focizniuk

A pályán kívül sokszor eltűnik, a pályán viszont mindenkinek feltűnik. A PMFC 22 éves középpályása, Nagy Olivér a Haladás és a Vasas elleni mérkőzésen is megmutatta, hogy kifejezetten ügyes, technikás játékos, aki az élvonalban is simán meg-állja a helyét.

K. Mayer András (Dunántúli Napló)

Ön a legnehezebb eset a csapatban!

– Igen? Ezt hogy érti? – kérdezett vissza a PMFC középpályása, Nagy Olivér.

– Egy nap kellett ahhoz, hogy telefonon utolérjem, és nem ez volt az első ilyen eset. Mi a csudát csinált?

– Aludtam. Nagyon elfáradtam a mérkőzésen, kisebb megszakításokkal végigaludtam az utóbbi két napot. Csak enni és inni keltem fel.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Nagy Olivér (balról) jól játszott a Haladás ellen, de akkor a góllövés még nem sikerült neki. A Vasas ellen már betalált
[/caption]

– Ilyen hétalvó?

– Igen, sokat szoktam aludni, ha tehetem.

– Olyan volt, mint zsákos Frodó a Gyűrűk Urából, amikor felhúzza az ujjára a gyűrűt: eltűnik. Még mindig Frodónak becézik a csapattársai?

– Néha igen, bár manapság inkább hobbitnak. Nagy a lábam a magasságomhoz képest, és kellőképpen szőrös is vagyok. Frodónak annak idején elsősorban a Kulcsár Árpi és a Starek (Stark Péter – a szerk.) hívott.

– A pályán kívül eltűnik, a pályán viszont inkább feltűnik. Jól játszott a Haladás és a Vasas ellen is, úgy „firkálta” a védőket, hogy öröm volt nézni!

– Én is úgy érzem, hogy jól ment a játék. A Haladás elleni meccsen hiányzott a gól, vagy a gólpassz, de a lényeg az volt, hogy nyerjünk. A Vasas ellen szombaton az első félidő gyengébbre sikerült, de nemcsak nekem, az egész csapatnak. Nem voltunk elég bátrak. Amikor aztán a második félidőben elkezdtünk játszani, komoly zavart okoztunk.

– Sokszor szó szerint játszott a védőkkel. A cseleket szokta gyakorolni? Talán a tévéből is el-elles egy-egy érdekesebb megoldást?

– Ezt az átlépős cselt régen, az ifiben nagyon sokat gyakoroltam, Újpesten pedig külön edzővel is próbálgattuk, hogyan is kell csinálni. Próbálom a saját dolgaimat, ötleteimet is belevinni a játékomba. A társak egyébként sokszor szívatnak azzal, hogy egy mérkőzésen gyakran ötven-hatvanszor is megcsinálom az átlépős cselt. Sokszor olyankor is, amikor nincs előttem senki. De annak a mozdulatnak is van oka, kicsit kibillentem vele az ellenfelet, és kicsit több időm van gondolkodni.

– Annyi ideje azért biztos nincs, hogy a további válogatott karrierjére gondoljon. Az U19-es csapattal Európa-bajnoki bronzéremig jutott, sérülés miatt viszont nem tudott elutazni az egyiptomi U20-as világbajnokságra, így lemaradt az újabb bronzról. Már 22 éves, tehát korosztályos válogatott már nem lesz. És felnőtt?

– Azt az U20-as vb-t nagyon sajnálom! És azt is, hogy vége a korosztályos válogatottságnak, mert nagyon szerettem, jó időszak volt: élveztem az utánpótlás-eseményeket, utazni lehetett külföldre, és jó csapatok ellen léptünk pályára. Sajnos kiöregedtem. A felnőtt válogatott még messze van, sokat kell még letennem az asztalra, de a célok között természetesen ez is ott van. De előbb sokat kell még kihoznom magamból.

– Három évvel ezelőtt azt nyilatkozta nekem, hogy egyértelműen külföldre vágyik. Most is?

– Akkor ott voltak a válogatott szereplések, bármikor beüthetett volna egy külföldi ajánlat. De sajnos jöttek a sérülések. Most úgy értékelem a helyzetet, hogy ezt az évet nagyon meg kell húznom a PMFC-ben. Egyértelmű: Pécsett akarok sikeres lenni! A többit még nem lehet tudni.

– Két bajnoki alapján még nyilván nehéz megítélni, de mennyire érzi erősnek ezt a PMFC-t?

– A tizedik hely a cél, de én azért kicsit bátrabb lennék, egy-két hellyel előrébb is végezhetünk. De csak akkor, ha bátrabban játszunk, és nem úgy, mint a Vasas ellen. Ezt ugyanis kihasználják az ellenfelek, és meg fognak minket verni.

– Egyébként öregebbnek akar látszani?

– A szakállam miatt kérdezi?

– Persze.

– Nem. Csak nem szeretek borotválkozni. És talán jobb is, ha van szakállam, mintha teljesen csupasz vagyok.

– És most mit fog csinálni? Visszafekszik?

– Nem, már kellőképpen felébredtem! Lehet, hogy megnézek egy filmet, meg ebédelni is kellene.

Névjegy

Születési hely/idő: Pécs, 1989. január 30.

Magasság: 173 cm

Poszt: támadó középpályás

Mezszám: 10

Profi klubjai: Újpest, PMFC

NB I-es meccsek/gólok száma: 28/3

Sikerei: az U19-es válogatottal Európa-bajnoki bronzérmes a 2008-as csehországi tornán; NB II-es bajnok a PMFC-vel a 2010/2011-es szezonban

K. Mayer András (Dunántúli Napló) Névjegy Születési hely/idő: Pécs, 1989. január 30.

Magasság: 173 cm

Poszt: támadó középpályás

Mezszám: 10

Profi klubjai: Újpest, PMFC

NB I-es meccsek/gólok száma: 28/3

Sikerei: az U19-es válogatottal Európa-bajnoki bronzérmes a 2008-as csehországi tornán; NB II-es bajnok a PMFC-vel a 2010/2011-es szezonban Nagy Olivér (balról) jól játszott a Haladás ellen, de akkor a góllövés még nem sikerült neki. A Vasas ellen már betalált -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!