Közélet

2011.08.09. 18:55

Kürthy Lajos, Bene Barnabás és Czúth Réka állhatott dobogóra

Három éremmel zárták a baranyai atléták a Szekszárdon rendezett felnőtt országos bajnokságot: az egyetlen aranyat természetesen a Mohácsi TE súlylökője, Kürthy Lajos szerezte.

K. Mayer András (Dunántúli Napló)

Óriási érdeklődés mellett rendezték meg Szekszárdon a 116. atlétikai országos bajnokságot, a kissé szűkös lelátót teljesen megtöltötték a nézők. A baranyai versenyzők közül hárman szereztek érmet a kétnapos viadalon, mindhárman vasárnak állhattak a dobogóra.

Az egyetlen aranyérem Kürthy Lajos nevéhez fűződik. A Mohácsi TE súlylökője ezúttal ugyan nem repítette nagyon messzire a golyót, a 19,51-es eredmény mégis azt jelentette, hogy több mint két méterrel előzte meg a 17,32-ig jutó második helyezettet... Bár Kürthy nemrég még azt nyilatkozta lapunknak, hogy az országos bajnokságon meg szeretné lökni az olimpiai A-szintet (20,50), különösebben nem bánkódott amiatt, hogy ez végül nem jött össze neki (B-szintje már van, így biztos londoni résztvevőnek tűnik).

Az edzéseken ugyanis rendre 20,40 és 20,50 körül lök, s tegnap már úton is volt Split felé, ahol egyhetes edzőtáborozás vár rá Annus Adrián irányítása mellett. A csúcsformát három hét múlva kellene elérnie: szeptember 1-jén lép majd dobókörbe a dél-koreai világbajnokságon.

Az 5000 méteres síkfutásban Bene Barnabásnak szoríthattak a baranyaiak. A PVSK versenyzőjét végül korábbi klubtársa, Tóth László előzte meg, így 14:31.57-tel végül a második helyen végzett.

– Elégedetlen nem vagyok, igaz, elégedett sem, hiszen mindig a győzelem a cél – mondta Bene Barnabás. – De annak ismeretében, hogy pénteken még Lengyelországban versenyeztem, s csak szombat éjjel értem haza, nem is rossz eredmény ez. Sűrű napjaim voltak az utóbbi időben, tíz nap alatt négy versenyen álltam rajthoz és rengeteget utaztam.

A harmadik érmet, egy bronzot magasugrásban a PVSK-s Czúth Réka szerezte, a mindössze 17 éves versenyző 176 cm-es eredményének köszönhetően állhatott a dobogó harmadik fokára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!