Közélet

2012.04.06. 11:41

A rokkantak többsége kérte a felülvizsgálatot

A Baranya Megyei Kormányhivatal Nyugdíjbiztosítási Igazgatóságának tájékoztatása szerint a jelenlegi adatok szerint 2012. május 1. napjától a megyében 678 embernek kell megszüntetni a rehabilitációs ellátását.

K. E. (Dunántúli Napló)

Mint ismert, március 31-ig mindenkinek jelentkeznie kellett felülvizsgálatra, aki tavaly év végéig nem töltötte be az 57. életévét és III. csoportos rokkantsági vagy baleseti rokkantsági nyugdíjas volt, illetve rendszeres szociális járadékot kapott. Ellenkező esetben az illető májustól végleg elveszíti az ellátását.

Megyénkben a 11231 érintett közül felülvizsgálatra 10862 fő jelentkezett. Közülük csak rehabilitációs kártyát 150-en igényeltek, csak felülvizsgálatot 6853 fő kért. A feldolgozott adatok ismeretében május 1-jétől 678 főnek kell megszüntetni a rehabilitációs ellátását.

A határozat ellen jogorvoslati kérelmet lehet beadni, melyben igazolhatják a határidő elmulasztásának önhibán kívüli okát (például kórházi kezelés). A felülvizsgálatokat 2013. december 31-ig ütemezetten végzik.

Címkék#Pécs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!