Közélet

2012.04.26. 07:08

Kevés pécsi banda a Zsolnay Fesztiválon

Több mint kéttucat koncert lesz az I. Zsolnay Fesztiválon április 27. és május 1. között, de az ismertebb pécsi, baranyai zenekarok közül egy sem szerepel a hagyományteremtő rendezvénysorozaton.

Mészáros B. E. (Dunántúli Napló)

Holott a cél az, hogy a Zsolnay család szellemiségét idézzék meg minőségi kultúrprogramokkal, ahol a helyi értékeknek is nagy szerepet szánnak. Mint Kozma Gábortól, a Zsolnay Örökségkezelő Kft. programdivízió-vezetőjétől megtudtuk, felvették a kapcsolatot vagy féltucat nívós térségi bandával, de a válasz egységesen az volt, hogy a Fishing on Orfű alterfesztiválra és a 2012-ben beinduló Uránia mozis koncertsorozatra kaptak közös meghívást, a szerződésük pedig rögzíti, hogy a júniusi orfűi szereplésig másutt a térségben nem léphetnek fel.

A Punnany Massif együttes egyik tagja lapunknak elmondta, hogy teljesen normális elvárás ez, mert így nem szúrnak ki a koncertszervezőkkel, hiszen elvinné a közönség egy részét bármiféle a régióban megrendezett egyéb koncert. Azt pedig a Zsolnay-negyedben is megerősítették, hogy maguk is kötnek hasonló szerződéseket a náluk fellépő zenekarokkal, mivel azonban túl későn állt össze a Zsolnay Fesztivál programja és időpontja, így nem tudtak előre egyeztetni a helyi zenekarokkal.  

Mészáros B. E. (Dunántúli Napló) -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!