Közélet

2012.05.02. 14:21

Gyurcsány-szakdolgozat: feljelentést tett a Pécsi Tudományegyetem

Az egyetemi vizsgálat a volt miniszterelnök beadott szakdolgozatának eltűnésére és a plágiumgyanúra egyaránt kiterjed.

forrás: PTE

A Pécsi Tudományegyetem Rektora április közepén vizsgálatot rendelt el az intézmény és annak jogelődeinél tárolt diplomamunkákkal kapcsolatban, mely feltárja, hogy a törvényi és belső szabályozás szerint jártak-e el az egyes karok, jogelődök. Emellett intézkedett a minden karra vonatkozó egységes szabályok és eljárásrend kidolgozásáról, amelyet az Egyetemi Könyvtár és Levéltár részvételével és koordinálásával, a karokkal együttműködve hoznak létre.

Az elmúlt napok fejleményeinek hatására e tényfeltáró bizottság feladatkörét kibővíti az Egyetem Rektora Gyurcsány Ferenc szakdolgozatára vonatkozóan, melyet a jogelőd Janus Pannonius Tudományegyetemen adott le 1984-ben. A vizsgálat tehát kiterjed a volt miniszterelnök beadott szakdolgozatának eltűnésére és a plágiumgyanúra egyaránt. Emellett a Pécsi Tudományegyetem a mai napon rendőrségi feljelentést tett az eltűnt diplomamunkával kapcsolatban.

forrás: PTE -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!