Közélet

2012.05.10. 22:17

Nem nyomoz a rendőrség Gyurcsány szakdolgozatának eltűnése ügyében

Elutasította a rendőrség a nyomozás elrendelését Gyurcsány Ferenc volt kormányfő 1984-ben írt szakdolgozatának eltűnése ügyében - értesült az MTI Hírcentrum csütörtökön.

MTI

Az MR1-Kossuth Rádió Krónika című műsorának esti adásában elhangzott, hogy bár a rendőrség addig nem nyilatkozik, amíg a feljelentő Pécsi Tudományegyetemet (PTE) nem tájékoztatják, más bűnügyi források azonban megerősítették, hogy az ügyben nem indul nyomozás, mert a szakdolgozat eltűnése kapcsán nem állapítható meg bűncselekmény gyanúja. Az erről szóló határozatot a PTE még nem kapta meg, a döntés ellen az intézmény panasszal fordulhat az ügyészséghez, amelyet a Krónika értesülése szerint meg is tesz.
   
A PTE május 2-án közölte, hogy feljelentést tesz a volt miniszterelnök 1984-ben, a PTE jogelődjén, a Janus Pannonius Tudományegyetemen leadott, de fel nem lelhető szakdolgozata miatt. Az intézmény közleménye kitért arra is, hogy kibővítik az egyetemen és jogelődeinél tárolt diplomamunkákkal foglalkozó tényfeltáró bizottság feladatkörét, így a vizsgálat kiterjed Gyurcsány Ferenc szakdolgozatának eltűnésére és a plágiumgyanúra egyaránt.


   
Bódis József, a PTE rektora április közepén rendelt el vizsgálatot annak feltárására: az egyes karok, jogelődök a törvényi és belső szabályozás szerint jártak-e el a diplomamunkákra vonatkozóan. A rektor ezen kívül intézkedett az összes karra vonatkozó egységes szabályok és eljárásrend kidolgozásáról, amelyet az egyetemi könyvtár és levéltár részvételével és koordinálásával, a karokkal együttműködve hoznak létre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!