Közélet

2012.06.11. 12:26

Átadják a műfüves pályát, majd jön több rendezvény is

A következő napok leginkább várt eseménye a tizenkilencedik fürdőfesztivál lesz, június 30-án és július 1-jén.

B. A. (Dunántúli Napló)

A hónap végéig biztosan, de várhatóan már e héten elkészül a műfüves futballpállya Harkányban, amelyet a Magyar Labdarúgó Szövetséghez benyújtott sikeres pályázatnak köszönhetően avathatnak a fürdővárosban. Az összességében 22 millió forintos fejlesztésre a harkányi önkormányzat és a Harkányfürdő Sport Egyesület 70 százalékos intenzitású támogatást nyert el, így önrészként 6,5 millió forintit kell hozzátenniük a vissza nem térítendő részhez. Hasonló, 20x40 méteres műfüves pályát építhet Baranyában Bóly és Szigetvár is.

A következő napok leginkább várt eseménye azonban a tizenkilencedik fürdőfesztivál lesz, június 30-án és július 1-jén olyan fellépőkkel mint Marót Viki, a Mystery Gang, a Csík zenekar, vagy Lajkó Félix. Természetesen az idén is a program része lesz a pocak- és vizes pólós szépségverseny.

Harkány azonban a hagyományos mellett egy régi fesztivál felfrissítésével is erősít az ősszel, amelyre LEADER-pályázaton 3,5 millió forintot nyertek. A szüreti fesztivál tizenöt napos lesz, szeptember 1-je és 15-e közt, és mézes hetekkel is kiegészül, hogy népszerűsítsék a térség kiváló minőségű termelői mézeit, és más kézművestermékeit.

B. A. (Dunántúli Napló) -->

Ezek is érdekelhetik