Közélet

2012.06.30. 07:10

Az egészségtudományi kar és a középkori egyetem

Több mint kétszáz ápoló, szociális munkás, gyógytornász, dietetikus, mentőtiszt, szülésznő, rekreációszervező, egészségfejlesztő, védőnő, népegészségügyi ellenőr, laboratóriumi analítikus, képalkotó diagnoszta vette át tegnap délelőtt a Széchenyi téren az MSc- és BSc-oklevelét.

M. B. E.

A PTE Egészségtudományi Kara 1989-es megalakulását követően 1993-ban adta ki az első egészségtudományi okleveleket, s azóta ez hagyományosan nyári ceremónia keretében történik meg. Most rendhagyó módon azért Pécs történelmi belvárosában, a Széchenyi téren volt az ünnepség, mert a pécsi Püspökvárban található középkori egyetem közel fekszik a kar egységes campusát biztosító épületekhez.

Márpedig a Mária, Szepesy és Vörösmarty utcai, valamint a Rét utcai ingatlanok fejlesztésével várhatóan már jövőre elnyeri végső formáját a PTE ETK belvárosi campusa, méltó környezetbe helyezve a kar hallgatóit, dolgozóit. A Széchenyi téri avató pedig a kar Pécs belvárosához való kötődését szimbolizálja, s újabb hagyomány kezdetét jelzi.

Több mint kétszáz ápoló, szociális munkás, gyógytornász, dietetikus, mentőtiszt, szülésznő, rekreációszervező, egészségfejlesztő, védőnő, népegészségügyi ellenőr, laboratóriumi analítikus, képalkotó diagnoszta vette át tegnap délelőtt a Széchenyi téren az MSc- és BSc-oklevelét. M. B. E. -->

Ezek is érdekelhetik