Közélet

2012.07.11. 18:11

Félmilliót kaphat a két rendőri intézkedés miatt

Félmillió – 300 plusz 200 ezer – forint nem vagyoni jellegű kártérítést ítélt meg, nem jogerősen, első fokon hétfőn a Pécsi Törvényszék a mohácsi Németh Imre részére, a Mohácsi Rendőrkapitánysággal szemben.

B. A. (Dunántúli Napló)

Az érintett amiatt perelte be a rendőrséget, mert a múlt évben szerinte két alkalommal is jogszerűtlenül intézkedtek vele szemben. Annak idején megírtuk: egy helyi képviselő-testületi ülésről vezették el Németh Imrét, egy helyi képviselővel, Polgár Károllyal együtt, akivel gyorskötőzővel összebilincselték magukat. Később egy március 15-i ünnepségről vezették el.

A törvényszék a felperesnek részben helyt adott (úgy tudjuk, Németh Imre a megítéltnél jóval több pénzt, 1,7 millió forintot követelt). A bíróságon hangsúlyozták, a jogalapot erősítette, hogy a kapitányság belső vizsgálata is szabálytalanságot állapított meg.

Polgár Károly képviselő lapunknak azt mondta, ő is perelni fog, s úgy tudja, Németh Imre is fellebbezni kíván. A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság érdeklődésünkre azt írta, az ügyben elsőfokú bírósági döntés született, amely még nem jogerős. A főkapitányság fellebbezést fog előterjeszteni.

B. A. (Dunántúli Napló) -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!