Közélet

2012.08.22. 17:13

Bezárt a tanuszoda, nincs pénz a működtetésre

Nyár közepén bezárták a Zengőalján az uszodát, amely – pénzügyi okok miatt – várhatóan idén már ki sem nyitja kapuit.

H. Zs. (Dunántúli Napló)

Mint dr. Bíró Ferenc polgármester elmondta, a tanuszoda működtetésére éves szinten 40 millió forintot biztosított az önkormányzat, azonban idén nem tudja kigazdálkodni a város ezt az összeget.

– A város pénzügyi stabilitásának megőrzése miatt döntöttünk az uszoda bezárása mellett, mert így 15 millió forintot tudunk megtakarítani az év hátralévő részében. Nem akartunk keretet elvonni a zeneiskolától, a nemzetiségi oktatástól és az óvodától, így nem maradt más, mint a nem kötelezően ellátandó feladatról, az uszoda működtetéséről mondtunk le, ez alapján átmenetileg jövő év január 1-jéig, az új költségvetésig feltehetően zárva lesz a létesítmény – mondta a polgármester. A kényszerszünetet kihasználva, az uszodában jelenleg a szavatossági karbantartást végzik a kivitelezők, több tíz négyzetméternyi felületen javítják ki a meglazult csempeburkolatot.

A jövővel kapcsolatban dr. Bíró Ferenc elmondta, szeretnék elérni, hogy az iskolával együtt a tanuszoda működtetését is átvegye az állam a várostól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!