Közélet

2013.01.31. 18:00

Fél év kényszerszünet után működik az uszoda Pécsváradon

Fél év kényszerszünet után a közelmúltban a gyerekek ismét birtokukba vehették a tanuszodát az iskolai testnevelésórák keretében a Zengőalján, jövő hét elejétől pedig a város lakói előtt is megnyílik a lehetőség a sportolásra.

H. Zs. (Dunántúli Napló)

Mint dr. Bíró Ferenc pécsváradi polgármester elmondta, tavaly nyáron anyagi okok miatt zárták be a hat éve épült tanuszodát, a város költségvetése kritikus helyzetbe került, ezzel a lépéssel pedig fél év alatt 15 millió forintot tudtak megtakarítani.

– Az általános iskolát a tanuszodával együtt átvette a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ, az átadás-átvétel folyamata és a szerződéskötés most zajlik. A mindennapi testnevelésben fontos szerep jut az uszodának, a járásban ez az egyetlen ilyen létesítmény, ezért a környező települések iskoláiból is ide járnak a diákok mozogni és sportolni. Délutánonként az iskolai sportkör hasznosítja a tanuszodát, amelynek működtetéséhez hozzájárulást fizet az önkormányzat – mondta a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!