Közélet

2013.03.19. 16:54

Lakossági fórum elé viszik a forgalmi kérdést

Lakossági fórum elé viszi a megújult belvárosban tervezett forgalmirend-változásokat a kisváros önkormányzata.

K. E.

A településen élők véleményének, gyakorlati tapasztalatainak begyűjtését célzó fórumot március 20-án tartják 17 órakor a Bérlők Háza házasságkötő termében.

Az elmúlt félév során megújult belváros új forgalmi rendjének kialakítására már hetekkel ezelőtt megindította az egyeztető megbeszéléseket a település önkormányzata. A belváros rehabilitációs beruházás során új parkolókat, köztereket, sétálóutcát alakítottak ki, többek között ez indokolja a forgalmi rend megváltoztatását. Az előkészületekbe az önkormányzat bevonja a Közútkezelő Nkft., a városüzemeltetési cég, illetőleg a rendőrség képviselőit is.

A változtatásnál figyelembe veszik az átmenőforgalmat, a helyben élők és a turizmus érdekeit is, de mindenekelőtt a biztonsági szempontoknak kell érvényesülniük a gépjárművel, kerékpárral vagy gyalogosan közlekedők számára.

A várhatóan néhány héten belül lezáruló egyeztetéssorozat keretében kialakított javaslatokról most a fórum keretében kikérik a lakosság véleményét is.

Címkék#SZIGETVÁR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!