Közélet

2013.04.08. 16:59

Indul a munka György-telepen

Felújítási munkálatok kezdődtek a „Jó szerencsét” mozi épületében, egy 150 millió forintos pályázatnak köszönhetően.

Hajdu Zs. (Dunántúli Napló)

Ma kezdődtek a felújítási munkálatok a „Jó szerencsét” mozi épületében, annak a 150 millió forintos pályázatnak köszönhetően, amelyet tavaly nyert a város György-telep fejlesztésére.

Mint Hoppál Péter, az oktatási és kulturális bizottság elnöke elmondta, a kivitelezők a múlt héten vehették birtokukba a területet, az első teendő a bontás lesz, amelybe a helyiek is bekapcsolódnak, a közös munka már a program része.

– György-telep fejlesztésére 150 millió forint támogatást nyert az a konzorcium, amelyben a városon kívül részt vesz a Máltai Szeretetszolgálat, a Khetanipe Egyesület, a munkaügyi központ, valamint a Türr István Képzőközpont. A program célja a társadalmi felzárkóztatás, az itt élők képzése, a foglalkoztatásuk elősegítése, a családgondozás erősítése, az adósságrendezés, valamint a közösségi ház felújítása – mondta Hoppál Péter.

A Máltai Szeretetszolgálat a program részeként már elvégzett egy komplex egészségügyi szűrést, a kismamákat baba-mama klub várja, a Khetanipe Egyesület tanodát működtet, ahol a gyerekeket korrepetálják. A kétéves program során takarító, erdőművelő és kőműves segédmunkás képzésben részesülnek a György-telepiek, a munkaügyi központ pedig vállalta, hogy egy éves foglalkoztatási támogatást nyújt azoknak, akik elvégzik a tanfolyamokat.

– A györgy-telepi mellett a város három további pályázatot nyújtott be a keleti városrész fejlesztésére és felzárkóztatására. A kétlépcsős pályázat első, regisztrációs szakasza eredményes volt, ez azt jelenti, hogy a projekteket fejlesztésre javasolták, így megindulhat a pályázatok kidolgozása. Kedvező elbírálás esetén Pécs-Somogy, Pécsbánya és Pécsszabolcs környékének rehabilitációja valósulhat meg – mondta Hoppál Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!