Közélet

2013.10.10. 10:31

Enyhítették Polgár büntetését - elveszíti a mandátumát

Bűnösnek mondta ki és elítélte a bíróság Polgár Károly mohácsi önkormányzati képviselőt.

Máté Balázs

A Pécsi Törvényszék megalapozottnak találva az ügyben korábban eljáró Pécsi Járásbíróság határozatát bűnösnek mondta ki Polgár Károly volt jobbikos, jelenleg független mohácsi képviselőt hivatalos személy elleni erőszak és testi sértés miatt. Az egy év felfüggesztett börtönbüntetését hat hónapra, annak próbaidejét két és fél évről egy évre mérsékelte.

Elítélésével a képviselő elveszíti mandátumát.

Polgár Károly 2011 áprilisában a képviselő-testületi ülés szünetében egy iratköteget rakott a polgármester asztalára, amit Szekó József, Mohács polgármestere visszavitt neki. A képviselő szidalmazni kezdte, mire Szekó József megfogta Polgár nyakkendőjét, majd ismét elindult az asztala felé. Polgár tarkón vágta Szekó Józsefet, majd megütötte és megrúgta.

A bíróság nem fogadta el Polgár védekezését, mely szerint jogos védelmi helyzetben volt.
- Egyetértek azzal, hogy Polgárt börtönbüntetésre ítélték - mondta lapunknak Szekó József. - Megítélésem szerint mást nem is tehettek.  Azzal viszont nem értek egyet, hogy az ítéletet enyhítették, de abból a szempontból ennek nincs jelentősége, hogy így is, úgy is távoznia kell a képviselő-testületből. Remélem a pártoknak, jelöltállító szervezeteknek ez jó figyelmeztetés, hogy alkalmatlan embereket ne jelöljenek közéleti pozícióra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!