Közélet

2014.03.12. 16:41

Mégsem jár a kártérítés Németh Imrének

Mégsem jár a korábban megítélt és a rendőrség által ki is fizetett ötszázezer forintos kártérítés a mohácsi Németh Imrének – döntött jogerősen a Kúria.

M. B. (Dunántúli Napló)

Amint arról beszámoltunk, tavaly a rendőrséggel szemben Németh Imrének adott igazat a járásbíróság után a pécsi táblabíróság is, s ötszázezer forint kártérítésre is kötelezte a hatóságot.

A döntés előzménye két korábbi, nagy visszhangot kiváltott ügy volt. Ezek közül az első még 2010-ben történt, amikor is Németh Imre és egy volt jobbikos, később független (és azóta a polgármester bántalmazásáért jogerősen elítélt, ezért a mandátumát is elveszítő) egykori önkormányzati képviselő, Polgár Károly egy gyorskötözővel "összebilincselték" magukat. Akciójuknak a rendőrség vetett véget, mindkét férfit - immár valódi - bilincsben vezették el.

A másik ügy 2011. márc. 15-hez kapcsolódik, amikor is a mohácsi ünnepségről ugyancsak bilincsben vitték el Némethet.

Németh Imre 1, 7 millió forintot követelt, a bíróság viszont „csak” ötszázezret ítélt meg neki.

Ezzel ellentétes viszont a Kúria most megszületett döntése. A megyei rendőr-főkapitányságon érdeklődésünkre azt közölték, a Kúria, mint felülvizsgálati bíróság a Pécsi Ítélőtábla által meghozott jogerős ítéletet hatályon kívül helyezte, az első fokon eljáró Pécsi Törvényszék ítéletét megváltoztatta és a keresetet teljes egészében elutasította.

Ez az azt jelenti, hogy a rendőrség visszakövetelheti Németh Imrétől a kártérítést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!