Közélet

2014.04.10. 09:53

Tiffán Zsolt nekitámadt Imri Sándor harkányi polgármesternek

Két nappal a választás után nekitámadt Harkány független polgármesterének a térség újraválasztott képviselője, a borászból sikeres politikussá avanzsált fideszes Tiffán Zsolt. Szerinte Imri Sándor politikailag tisztogat, a polgármester viszont azt szeretné, ha Tiffán inkább segítené Harkányt.

bama.hu

– A jelenlegi polgármester hétről hétre, napról napra arcul csapja, megalázza, kirúgja mindazokat a derék harkányi embereket, akikről tudjuk/tudja, hogy a nemzeti oldal elkötelezett hívei! Szeretném tudatni önökkel, hogy mindenkinek, akit kirúgott, új munkahelyet szereztünk – fakadt ki a www.harkanyihirek.hu oldalon, két nappal a vasárnapi választás után Tiffán Zsolt újraválasztott országgyűlési képviselő.

A fideszes politikus nyílt levelében azt írja, sok kritika érte őt az elmúlt években, hogy nem segítette a várost! A kritikát elfogadja és bocsánatot kér, ha csalódást okozott! Habár mindent megtett, amit lehet, a gyógyfürdőn azonban nem tudott segíteni, amit sajnál. De „ezzel a tehetetlen, a patriotizmust és az alázatot minden pillanatban megtagadó városvezetéssel nem is lehet”!

Imri Sándor, Harkány független polgármestere sajnálja, hogy Tiffán ismét támadó hangot ütött meg, ő maga a múltban is, ma is és a jövőben is, ezek után is hajlandó együtt dolgozni vele a térségért és Harkányért. Tiffánról úgy tartja, sokat segíthetne, ha akarna, de ha nem teszi, azt kéri, legalább ne ártson.
Szerinte saját függetlenségét jelzi, hogy ő nem politikai alapon dönt, hogy továbbra is dolgoznak mellette jobb- és baloldaliságukról is ismert személyek.

A korábbi időkben Harkányban haveri és ideológiai alapon osztogattak helyeket és nyertek el különleges jogokat egyesek, talán emiatt is került a város adósságcsapdába. Ezzel ő szakított, ezért egyeseknek a tyúkszemére lépett.

Amúgy szerinte amiatt sem érdemes Tiffánnak nagyon büszkélkednie harkányi eredményeivel, mert 2010-hez képest több mint háromszáz szavazattal, 25 százalékkal kapott kevesebb voksot a híresen jobbos fürdővárosban, miközben az ellenfelek nem növelték támogatottságukat. (Tiffán 2010-ben 1340, 2014-ben 1008 szavazatot kapott Harkányban).

-----------------------------------------------

Tiffán Zsolt levele a Harkányiakhoz
(A levél a hakanyihirek.hu oldalon jelent meg)

Tisztelt Harkányi Polgárok!
 
Hálásan köszönöm azt a megtisztelő bizalmat, amellyel kiálltak a jobboldali értékek mellett. Mindazok után, ami az elmúlt négy évben történt a városban, még nagyobb az értéke az Önök döntésének! Igen!! Harkány a jobboldal Bástyája! Még akkor is, ha a jelenlegi polgármester hétről-hétre, napról napra arcul csapja, megalázza, kirúgja mindazokat a derék harkányi embereket, akikről tudjuk/tudja, hogy a nemzeti oldal elkötelezett hívei! Szeretném tudatni Önökkel, hogy mindenkinek, akit kirúgott, új munkahelyet szereztünk! Nem engedjük el senki kezét! Nekem a megtiszteltetés,hogy ezeken a derék embereken segíthettem!
 
Kedves Harkányi Barátaim!
 
Sok kritika ért az elmúlt években, hogy nem segítettem a várost! A kritikát elfogadom, bocsánatot kérek, ha csalódást okoztam! Kérem, higyjék el, mindent megtettem, amit lehet! Európa legjobb bőrgyógyász szaktekintélyét tettük a kórház élére, Dr. Péter Ivan Urat! Teljes mértékben konszolidáltuk Harkány adósságát! Több százmillió forint támogatást hoztunk a városba! A turisztika sikerének érdekében Baksai Tamás Urat a Miniszterelnökség kötelékében tudhatjuk!

A fürdőn azonban nem tudtunk segíteni! Nagyon sajnálom! Rengeteg kilincselés, lobby van mögöttünk, hogy a magyar vízkincs eme gyöngyszemét még sikeresebbé tegyük! Nem sikerült!
 
Tisztelt Hölgyeim és Uraim!
 
Ezzel a tehetetlen, a patriotizmust és az alázatot minden pillanatban megtagadó városvezetéssel nem is lehet!! Nagy tisztelettel arra kérem Önöket, hogy ősszel, amikor Harkány jövőjéről döntenek, éljenek a lehetőséggel, és szavazzanak bizalmat csapatunknak! Ezennel harcot hirdetek (a tisztes küzdelem jegyében) az idegen lelkű, Harkányt a személyes bosszúja tárgyának tekintő városvezetéssel szemben! Barátaimmal együtt kérem Önöket, segítsék harcunkat, hogy aztán megháláljuk a bizalmat, és Harkány újra régi fényében “fürödjön”!
 
Mély Tisztelettel:
Tiffán Zsolt

Berkecz Balázs (Együtt-PM) válasza - Tiffán Zsolt fejezze be a megfélemlítés politikáját!

Tiffán Zsolt fejezze be a megfélemlítés politikáját!
 
Tiffán Zsolt tegnap nyílt levélben fenyegette meg Dr. Imri Sándort, Harkány időközi választáson függetlenként megválasztott polgármesterét, valamint a város többi vezetőjét, és hirdetett harcot ellenük. Másrészt eldicsekedett azzal, hogy a Fidesz városi elnökének, korábbi polgármesterjelöltjének a „Miniszterelnökségen” szerzett munkát és ő tette a harkányi kórház élére Dr. Péter Iván bőrgyógyászt.
Szomorúan, de nem meglepetten állapítom meg, hogy nem kellett sok időnek eltelni a választások után ahhoz, hogy az uralkodói gőg és a kivagyiság máris újra előjöjjön a Fidesz egyik vezetőjéből.

Felhívom Tiffán Zsolt figyelmét arra, hogy Európa demokratikus felén az országgyűlési képviselők nem szoktak hűbérúrként viselkedni, tekintetes úrként osztani a pozíciókat, és háborúval fenyegetni olyanokat, akik nem vallanak velük azonos elveket. Egyúttal felszólítom Tiffán Zsoltot, hogy fejezze be a megfélemlítés politikáját és viselkedjen úgy, hogy méltó legyen arra a bizalomra, amit a választók szavaztak neki!

Az ügyről részletesen a pénteki Dunántúli Naplóban olvashatnak!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!